Δήλωση Δημάρχου Βέροιας:

“Επειδή οι μέρες κυλούν και τα επιχειρήματα κάποιων που υποτίθεται ότι διακατέχονται από αγνά αισθήματα ευθύνης απέναντι στους δημότες έχουν στερέψει, στράφηκαν σε θέματα που άπτονται άλλων δημαρχιακών θητειών.

Υποψήφιος Δήμαρχος, πονηρά σκεπτόμενος, καθότι γνώστης νομικής επιστήμης και άρα των συνεπειών του νόμου, υπέδειξε σε υποψήφιο του να εκτεθεί σε τοπικά ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης (site) με διασπορά αναληθών καταγγελιών σε βάρος της θητείας μου ως Δημάρχου Βέροιας.

Ειδικότερα διευκρινίζουμε τα εξής:
1. Είναι γνωστό σε όλους ότι οι εγκαταλελειμμένες εγκαταστάσεις στην Κουλούρα ανήκαν στην ΑΜΑΛΘΕΙΑ Α.Ε. και όχι στο Δήμο Βέροιας. Η ΑΜΑΛΘΕΙΑ Α.Ε. έχει πρόεδρο τον κ. Καραπαναγιωτίδη και μεγαλομέτοχο (51%) την Περιφέρεια.
2. Είναι γνωστό σε όλους τους δημότες ότι το Δημοτικό Συμβούλιο και η Δήμαρχος απευθυνόμενοι σε Βουλευτές του Νομού και τους φορείς της πόλης, έδωσαν σκληρό αγώνα για την παραμονή του Πανεπιστημιακού Τμήματος στη Βέροια, αλλά η κυβέρνηση εφάρμοσε το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» και κατήργησε – ενσωμάτωσε πολλά τμήματα, σχολές και ολόκληρα Πανεπιστήμια σε όλη την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και αυτό της Βέροιας που μεταφέρθηκε στην έδρα του ΑΠΘ Θεσσαλονίκη. Ο Δήμος μας δια της νομικής οδού πλέον διεκδικεί τα δικαιώματα του επί του ακινήτου στο οποίο λειτουργούσε το πανεπιστημιακό τμήμα.
3. Για το Κολυμβητήριο. Είναι γνωστό σε όλους ότι επί θητείας του κ. Ι. Ιωαννίδη (νυν υποψηφίου Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας) σταμάτησε η χρηματοδότηση του έργου από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, χωρίς απολύτως καμιά ευθύνη από την πλευρά του Δήμου, παρά τις τιτάνιες προσπάθειες που κατέβαλε.
4. Κάποιοι έχουν «γεμίσει» τη Βέροια με την είδηση ότι εγώ στο Στρασβούργο, όπου εκπροσωπώ τους Δήμους της Ελλάδας στο Κογκρέσο των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης, έχω υπογράψει συμβάσεις με τον κ. Φούχτελ!

Αιδώς Αργείοι!

Ούτε οι Φούχτελ έχουν σχέση με το Κογκρέσο, ούτε εγώ με τους… Φούχτελ.
Τελικά όντως η ημιμάθεια είναι πολύ χειρότερη της αμάθειας.

Συνεπώς, επιφυλάσσομαι για κάθε νόμιμη ενέργεια έναντι της οργανωμένης συκοφαντικής σε βάρος του προσώπου μου επίθεσης, με διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Ειδικότερα, για τις περί «διαφθοράς» και «σκανδάλων» δηλώσεις του επίδοξου Δημάρχου κ. Παπαγιάννη, τον ΠΡΟΚΑΛΩ να μιλήσει δημόσια ο ίδιος και όχι μέσω «εκπροσώπων». Να απαριθμήσει τα σκάνδαλα και να ονοματίσει τους διεφθαρμένους.
Διαφορετικά, την επομένη Δευτέρα θα τον καλέσω επίσημα στην Εισαγγελία του Πρωτοδικείου Βέροιας για να καταθέσει εκεί τα ονόματα και τα σκάνδαλα”.