Στη συνέχιση της άριστης και αποτελεσματικής συνεργασίας με την Ιερά Μητρόπολη Βέροιας, επικεντρώθηκε η επίσκεψη του υποψηφίου Δημάρχου Βέροιας Κώστα Καραπαναγιωτίδη και υποψηφίων του συνδυασμού της «Δύναμης Πολιτών» στο Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ. Παντελεήμονα.

Σε πνεύμα αμοιβαίας κατανόησης και ειλικρίνειας, έγιναν κατ΄ αρχήν αναφορές στην αποτελεσματικότητα της οκταετούς συνεργασίας Ν.Α. και Π.Ε. Ημαθίας με την Ιερά Μητρόπολη και τη θεαματική αύξηση του θρησκευτικού τουρισμού ειδικά στη Βέροια (από 2.000 επισκέπτες το 2008 έχουν φτάσει ήδη τους 20.000 ετησίως στο Βήμα του Απ. Παύλου! ).

Ωστόσο, το κύριο βάρος της συζήτησης έπεσε στις μεγάλες δυνατότητες που υπάρχουν για την περαιτέρω ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού, μέσα από συγκεκριμένο σχεδιασμό, που εκτός από την προβολή και τη βελτιστοποίηση των ενδιαφερόντων της περιοχής μας και των υποδομών τους, θα περιλαμβάνει και προσπάθειες παράλληλης ανάπτυξης της επενδυτικής δραστηριότητας (ήδη ξεκίνησαν) για την επίτευξη νέων υποδομών και τη δημιουργία νέων κλινών, που θα φέρουν νέες διανυκτερεύσεις στο Δήμο Βέροιας, κι όχι απλώς περαστικούς επισκέπτες.

karapanagiotidis_astinomia2

Επίσης, ιδιαίτερα εποικοδομητική ήταν η συνάντηση του Κώστα Καραπαναγιωτίδη με τον Διοικητή της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας στο Πανόραμα Βέροιας. Ο υποψήφιος Δήμαρχος Βέροιας επισκέφτηκε το εκπαιδευτικό ίδρυμα συνοδευόμενος από μέλη του συνδυασμού του «Δύναμη Πολιτών» και είχε ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συνομιλία με τον Υπαστυνόμο Διονύσιο Κούγκα.

Στην πραγματικότητα επρόκειτο για τη συνέχιση μιας ιδιαίτερα παραγωγικής συνεργασίας μεταξύ των δυο πλευρών η οποία υφίσταται μεταξύ της Αντιπεριφέρειας Ημαθίας και της Σχολής Μετεκπαίδευσης, η οποία άλλωστε επιβεβαιώνεται από τα έργα που έχουν γίνει όπως ο περιμετρικός δρόμος προς τη Σχολή και το πάρκιν το οποίο ολοκληρώνεται.

Τα νέα δεδομένα της αναδιάρθρωσης της Ελληνικής Αστυνομίας αναγάγουν τη Σχολή Μετεκπαίδευσης σε αυτοτελές εκπαιδευτικό ίδρυμα με όρους ανώτατης εκπαιδευτικής δυνατότητας. Τα νέα δεδομένα αποτελούν μια ιδιαίτερα σημαντική αναπτυξιακή πρόκληση δεδομένου ότι η αναβάθμιση της Σχολής Μετεκπαίδευσης δημιουργεί ιδιαίτερα ευοίωνες προϋποθέσεις αναπτυξιακής προοπτικής.

Όπως τόνισε ο Διοικητής της Σχολής Διονύσιος Κούγκας στόχος είναι η δημιουργία ενός εκπαιδευτικού ιδρύματος που να έχει τη δυνατότητα όχι μόνο να αναπτύσσει άρτια εκπαιδευτικά προγράμματα αλλά να έχει και τη δυνατότητα προσφοράς φιλοξενίας στους εκπαιδευόμενους.

Ο κ. Καραπαναγιωτίδης από την πλευρά του συνεχάρη το Διοικητή και το προσωπικό της Σχολής για την υποδειγματική λειτουργία αλλά και τους ανοιχτούς ορίζοντες που προσπαθούν να χαράξουν συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην προσέλκυση ενδιαφέροντος και στη δημιουργία αναπτυξιακών δράσεων.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε κλίμα αμοιβαίας εκτίμησης, εμπιστοσύνης και εγκάρδιων ευχών για ανάλογη συνέχεια.