Δήλωση της Δημάρχου Βέροιας: “Ως υποψήφιος Δήμαρχος Βέροιας ο κ. Καραπαναγιωτίδης έδωσε την περασμένη βδομάδα μια συνέντευξη στην οποία άφησε σοβαρές αιχμές για ζητήματα διαφάνειας και χρηστής διοίκηση στο Δήμο μας, στον οποίο ακόμα είμαι Δήμαρχος.

Με υπαινιγμούς περί «σκιών» στις οποίες θα ρίξει φως εάν εκλεγεί, δημιουργεί εντυπώσεις ύπαρξης υποτιθέμενων σκανδάλων στο Δήμο μας και επιχειρεί να εμφανιστεί ως «αρχάγγελος της κάθαρσης».

Το να μην ξέρεις για πιο πράγμα μιλάς ενώ είσαι υποψήφιος Δήμαρχος είναι πολύ κακό, αλλά ακόμα χειρότερο είναι το να αλλοιώνεις την αλήθεια. Είναι αθλιότητα που υποτιμά πρώτα και κύρια τους δημότες στους οποίους απευθύνεσαι.

Συνιστούμε στον κ. Καραπαναγιωτίδη να ζητήσει από τους υποψηφίους του, οι οποίοι προέρχονται από την δημοτική μας παράταξη και έχουν διατελέσει αντιδήμαρχοι Οικονομικών του Δήμου μας, Πρόεδροι Οικονομικής Επιτροπής αλλά και Πρόεδροι Νομικών Προσώπων και είχαν ή έχουν ακόμη την ευθύνη να μην υπάρχουν «σκιές», να δώσουν στη δημοσιότητα τα των οικονομικών του Δήμου τα οποία ο ίδιος πιθανολογεί ότι θα χρειαστεί να φωτίσει με την έλευση του.

Και για να τελειώνουμε, ο κ. Καραπαναγιωτίδης πρέπει να δώσει εξηγήσεις για τις ιδιωτικές συνευρέσεις του με «επενδυτές»… γιατί ο Δήμος δεν ανήκει σε κανέναν, πολύ δε περισσότερο σε κανέναν υποψήφιο δήμαρχο που μπορεί να παζαρεύει «επενδύσεις», χωρίς τις συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες του Δημοτικού Συμβουλίου, που προβλέπει ο Νόμος!

Με την ευκαιρία, να απαντήσει για το «νοικοκύρεμα» της Νομαρχίας ή της Περιφερειακής Ενότητας, που συνεχίζουν να πληρώνουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ – από τους φόρους των πολιτών – για ενοίκια στέγασης των υπηρεσιών.

Και να πει στον κόσμο, σε ποιο συρτάρι έχει παραχώσει, εδώ και οκτώ χρόνια της θητείας του σε Νομαρχία και Περιφέρεια, τα σχέδια – μελέτες ανέγερσης Διοικητηρίου (στο οικόπεδο που διαθέτει η Περιφέρεια δίπλα στο νέο δικαστικό μέγαρο Βέροιας), τα οποία παρέλαβε από τον προκάτοχο του.

Ας εξηγήσει επίσης στους πολίτες, πως κατάφερε να αφήσει τη Βέροια, την μόνη πρωτεύουσα νομού της Περιφέρειας χωρίς Διοικητήριο.

Και τέλος ας δώσει μια εξήγηση για πιο λόγο δέσμευσε για άλλα δώδεκα (12) χρόνια την Περιφέρεια σε πολυδάπανη ενοικίαση χώρων στέγασης των υπηρεσιών της, με τον διαγωνισμό ενοικίασης που προκήρυξε στις 20 Φεβρουαρίου;

Είναι αυτά, μέρος των «επενδύσεων» και του «νοικοκυρέματος» που ονειρεύεται να φέρει στη Βέροια;”