Τα επιδραστικά όσο και δημοφιλέστατα ροκ συγκροτήματα Nirvana, από το ντεμπούτο των οποίων συμπληρώθηκαν εχθές 25 χρόνια, (1989, με το άλμπουμ «Bleach») και οι Kiss απέκτησαν από εχθές τη θέση τους στο «Rock & Roll Hall Of Fame».

Επί σκηνής, οι Nirvana ερμήνευσαν ζωντανά τη μεγαλύτερη επιτυχία τους, το τραγούδι «Smells Like Teen Spirit» ενώ τη θέση του Κερτ Κομπέιν, στο πλευρό του Κριστ Νοβοσελίτς, του Ντέιβ Γκρολ και του Πατ Σμίαρ πήρε η τραγουδίστρια Τζόαν Τζετ. Η χήρα του Κομπέιν, Κέρτνεϊ Λαβ, αγκάλιασε τα μέλη του συγκροτήματος, παρά τις κακές σχέσεις που έχουν υπάρξει μεταξύ τους, σχολιάζοντας: «απλώς εύχομαι ο Κερτ να ήταν εδώ». Οι Kiss δεν τραγούδησαν ζωντανά, λόγω διένεξης μεταξύ ενεργών και πρώην μελών του συγκροτήματος.

Ο θεσμός του «Rock & Roll Hall of Fame» θεμελιώθηκε το 1983 στο Οχάιο των ΗΠΑ.Έκτοτε, κάθε χρόνο, η επιτροπή ανακοινώνει 16 υποψηφιότητες και οι νικητές, που θα χαραχτούν στο Μουσείο του Hall of Fame για πάντα, αναδεικνύονται έπειτα από ψηφοφορία. Η ψηφοφορία διεξάγεται σε διεθνές επίπεδο και συμμετέχουν πάνω από 600 μουσικοί, ιστορικοί και μέλη της μουσικής βιομηχανίας, ενώ ο καθένας έχει δικαίωμα να ψηφίσει 5 από τους 16 υποψηφίους.

Προκειμένου να επιτραπεί σε ένα συγκρότημα ή έναν καλλιτέχνη η υποψηφιότητά του, πρέπει να περάσουν 25 χρόνια από την ημερομηνία κυκλοφορίας του πρώτου του ή πρώτου τους δίσκου.

Πηγή: athensvoice.gr