Απάντηση στην κριτική που του ασκείται δίνει με επιστολή του ο υποψήφιος Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Καραπαναγιωτίδης. Συγκεκριμένα η απάντηση αναφέρει:

“Δεχόμαστε την κριτική απ΄ όπου και αν προέρχεται εφ΄ όσον γίνεται καλοπροαίρετα.

Ωστόσο είναι τουλάχιστον άκομψο να γίνεται κριτική στο έργο ενός πρώην Νομάρχη και νυν Αντιπεριφερειάρχη, από υποψηφίους δημάρχους όταν θα έπρεπε να γνωρίζουν καλά ότι:

α) η αρμοδιότητα της Νομαρχίας και εν συνεχεία της Περιφέρειας, αφορούσε κυρίως έργα διαδημοτικής φύσεως τα οποία υφίστανται αυστηρότατο έλεγχο από την αρμόδια υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου και

β) ο σχεδιασμός, η μελέτη, η χρηματοδότηση και η υλοποίηση οποιουδήποτε έργου εντός των ορίων του δήμου Βέροιας γίνεται με ευθύνη του ίδιου του δήμου. Για να υπάρχει συνδρομή της Περιφέρειας σε συγκεκριμένο έργο του δήμου, απαιτείται ορισμένη διαδικασία και συγκεκριμένο αίτημα που έπρεπε να υποβάλλει προς εμάς ο δήμος Βέροιας.

Παρ΄ όλα αυτά, η θητεία Καραπαναγιωτίδη συνοδεύτηκε με έργα συνολικού προϋπολογισμού 20 εκατομμυρίων ευρώ που έγιναν στο δήμο Βέροιας (και 80 στο νομό Ημαθίας), μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν :

η αντικατάσταση των αναβατήρων και η κατασκευή του πάρκινγκ στο χιονοδρομικό κέντρο Σελίου, η κατασκευή του 6ο γυμνασίου Βεροίας, ο δρόμος από την παλαιά εθνική οδό προς Κουλούρα παράλληλα με την τάφρο 66, ο δρόμος για τη Μέση, το δημοτικό σχολείο Ριζωμάτων που ολοκληρώνεται, η νέα πτέρυγα του δημοτικού σχολείου Βεργίνας, ο δρόμος Φυτειά-Αρκοχώρι, η αγροτική οδοποιία στους πρώην δήμους Δοβρά, Αποστόλου Παύλου και Βεργίνας, τα έργα ύδρευσης στην Πατρίδα και στο Ξηρολίβαδο, η γέφυρα στον Αγ. Γεώργιο, η αντικατάσταση του αμιάντου σε όλα τα σχολεία του δήμου, η λιμνοδεξαμενή Πολυδενδρίου χωρητικότητας 500 χιλιάδων κυβικών νερού καθώς και η πεζογέφυρα της οδού Θερμοπυλών. Σημειώνουμε ακόμη ότι είχαμε ενεργή συμμετοχή στην επέκταση του νοσοκομείου της Βέροιας και στη συνέχιση του κάθετου άξονα Βέροιας-Έδεσσας.

Αυτό όμως που δεν πρέπει να υποτιμούμε είναι ότι τα έργα που έγιναν ή δεν έγιναν, τα επιβραβεύει ή τα μηδενίζει ο λαός με την ψήφο του. Και οι αποτυχόντες υποψήφιοι δήμαρχοι θα έπρεπε να το γνωρίζουν καλά ως παθώντες”.