«Αποφασίσαμε να δώσουμε στο συνδυασμό μας το όνομα “Αλληλεγγύη”, γιατί θέλαμε και με συμβολικό τρόπο να δείξουμε στους πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας την απόφασή μας να κάνουμε ότι μπορούμε για να βάλουμε φραγμό στη φτώχεια και την υποαπασχόληση και να παλέψουμε για την πραγματική ανάπτυξη του τόπου μας. Είμαστε πραγματικά αλληλέγγυοι στα σοβαρά κοινωνικά ζητήματα, ιδιαίτερα των νέων». Αυτό επισήμανε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και επικεφαλής της «Αλληλεγγύης» Απόστολος Τζιτζικώστας κατά τη συνάντησή του με το Δήμαρχο Νάουσας Τάσο Καραμπατζό στο δημαρχείο της περιοχής, συνοδευόμενος από τον υπ. Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη, υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους και στελέχη του συνδυασμού.

Ο Δήμαρχος επισήμανε την ανάγκη να υποστηριχτούν ιδιαίτερα στη Νάουσα οι δομές της κοινωνικής πολιτικής, καθώς όπως τόνισε η περιοχή έχει πληγεί πάρα πολύ από την οικονομική κρίση. Ο κ. Τζιτζικώστας συμφώνησε και πρόσθεσε πως με τους πόρους από το ευρωπαϊκό κοινωνικό ταμείο η «Περιφέρεια θα μπορέσει να ενισχύσει τα προγράμματα για την κοινωνική πολιτική, που τόσο ανάγκη έχει ο τόπος».

Με αφορμή την επισήμανση του δημάρχου κ. Καραμπατζού για την απαξίωση της τοπικής αυτοδιοίκησης από την πολιτεία αναφορικά με τους ελάχιστους διαθέσιμους πόρους, ο κ. Τζιτζικώστας είπε χαρακτηριστικά: «θέλουμε να μας βλέπετε ως συνεργάτες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν οι πολίτες». Και συμπλήρωσε τονίζοντας: «κύριε δήμαρχε εμείς σχεδιάζουμε μαζί με σας, με τις τοπικές κοινωνίες, το νέο ΕΣΠΑ, που θα υπαγορεύεται από τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών και θα στοχεύει σε έργα ουσίας κι όχι βιτρίνας».

Ο υπ. Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας αναφέρθηκε στα ιδιαίτερα σοβαρά ζητήματα που αφορούν τη Νάουσα τα τελευταία χρόνια και έχουν να κάνουν με την αποβιομηχάνιση και την αναβάθμιση τουριστικά της περιοχής. Όπως είπε ο κ. Καλαϊτζίδης η Νάουσα κάποτε ξεχώριζε και στους δυο τομείς και πλέον αντιμετωπίζει τεράστιες δυσκολίες.

Νωρίτερα, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και επικεφαλής της «Αλληλεγγύης» Απόστολος Τζιτζικώστας μαζί με τον κ. Καλαϊτζίδη και τους υποψήφιος Περιφερειακούς Συμβούλους έγιναν δεκτοί με ιδιαίτερη θέρμη από παραγωγούς και κατοίκους στη λαϊκή αγορά της Νάουσας και στη συνέχεια είχαν την ευκαιρία να περιοδεύσουν σε κεντρικούς δρόμους και καταστήματα της πόλης, όπου συνομίλησαν με καταστηματάρχες κι εμπόρους για τα ζητήματα που τους απασχολούν. Στη συνέχεια επισκέφτηκαν τον αρχαιολογικό χώρο της Σχολής του Αριστοτέλη – Αρχαία Μίεζα και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό ΑΣΕΠΟΠ της Νάουσας έναν από τους μεγαλύτερους στο χώρο των φρέσκων φρούτων, όπου ενημερώθηκαν για τη δραστηριότητα του Συνεταιρισμού και άκουσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί.

Ο κ. Τζιτζικώστας υπογράμμισε πως «ο στόχος μας για τα επόμενα πέντε χρόνια στην Κεντρική Μακεδονία είναι διπλός και αφορά την ανάπτυξη του τουρισμού και του πρωτογενούς τομέα. Αυτός, επικεντρώνεται και στην Ημαθία, αλλά ιδιαίτερα και στη Νάουσα. Εκτιμώ πως η ουσιαστική ριζική στήριξη του μοντέλου “παράγω και εξάγω” μπορεί να βρει καθολική εφαρμογή στη Νάουσα με τα πλούσια και ποιοτικά αγροτικά προϊόντα της περιοχής. Οι δυνατότητες όμως της Νάουσας δε σταματούν σε αυτά. Η περιοχή μπορεί και πρέπει να στηριχτεί στον τουρισμό που είναι χειμερινός, θρησκευτικός, αλλά και ιστορικός. Έχει όλες τις προϋποθέσεις γι΄ αυτό το στόχο».

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε επίσης στις προσπάθειες που καταβλήθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα, προκειμένου να υλοποιηθεί το μπλοκαρισμένο οδικό έργο “Πατρίδα – Νάουσα” που είναι τόσο απαραίτητο για την περιοχή, «Από την πρώτη μου επίσκεψη στην Ημαθία ως Περιφερειάρχης δεσμεύτηκα πως θα ξεμπλοκάρουμε την κατασκευή του έργου Πατρίδα-Νάουσα και πράγματι σήμερα το έργο κατασκευάζεται και στα τρία τμήματά του και υπολογίζουμε να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τζιτζικώστας .