Τη δυσαρέσκεια προς τον ΕΛΓΑ εξέφρασε η Δήμαρχος Βέροιας… Μετά το Πάσχα οι αποζημιώσεις στους αγρότες της Βέροιας

Σε εκκρεμότητα παραμένει η διαδικασία χορήγησης αποζημιώσεων σε αγρότες της Βέροιας οι καλλιέργειες των οποίων επλήγησαν από το καταστροφικό χαλάζι πέρσι τον Ιούνη.

Τα παράπονα των δημοτών αγροτών που περιμένουν ακόμα τις αποζημιώσεις, ώθησαν τη Δήμαρχο Βέροιας κ. Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου Γεωργιάδη να επικοινωνήσει με τον ΕΛΓΑ για να εκφράσει την έντονη δυσαρέσκεια της για την συνεχιζόμενη καθυστέρηση καταβολής των αποζημιώσεων, που δυσχεραίνει τα ήδη βεβαρημένα οικονομικά των αγροτικών νοικοκυριών.

Δυστυχώς τα νέα δεν ήταν ευχάριστα, καθώς ο ΕΛΓΑ ξεκαθάρισε ότι λόγω σφαλμάτων που σημειώθηκαν στη διαδικασία των εκτιμήσεων, ειδικά για την περιοχή της δημοτικής ενότητας Βέροιας οι αποζημιώσεις δεν πρόκειται να δοθούν πριν τις γιορτές του Πάσχα.

Την ίδια ώρα είναι σε ισχύ η απόφαση του ΕΛΓΑ να μην χορηγεί αποζημιώσεις στους αγρότες που δεν καταβάλουν την ασφαλιστική τους εισφορά μέχρι 30 Απριλίου. Η Δήμαρχος τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν ο ΕΛΓΑ να απαιτεί την άμεση καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών, την ώρα που ο ίδιος ο Οργανισμός χρωστά αποζημιώσεις και κανείς δεν γνωρίζει ποτέ αυτές θα τους καταβληθούν.

Ειδικότερα για τις περιπτώσεις που υπάρχει τέτοια καθυστέρηση χωρίς την ευθύνη των αγροτών (όπως στην περίπτωση των αγροτών της Βέροιας), πρότεινε να γίνεται παρακράτηση της εισφοράς από τον ΕΛΓΑ όταν οι δικαιούχοι προσέρχονται να εισπράξουν την αποζημίωση που δικαιούνται χωρίς να ισχύσει η καταληκτική ημερομηνία και ανεξάρτητα αν έχουν υποβάλει εξουσιοδότηση για τον καταθετικό τους λογαριασμό.