Επιστολή παραίτησης έστειλε ο Βουλευτής ΝΔ Ημαθίας και Δημοτικός Σύμβουλος Βέροιας προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας. Στην επιστολή του ο κ.Τσαβδαρίδης εξηγεί τους λόγους.

Η επιστολή αναφέρει:

“Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Πλησιάζοντας ο καιρός να αναδειχθούν στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές τα νέα σχήματα που θα αναλάβουν τις τύχες του Δήμου μας, προχωράει ήδη με γοργούς ρυθμούς η δημιουργία καινούργιων συνδυασμών που θα διεκδικήσουν την ψήφο του λαού της Βέροιας προκειμένου να προσπαθήσουν με νέες δυνάμεις και προτάσεις να αγωνιστούν για τη βέλτιστη δυνατή ανάπτυξη του τόπου μας.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η αυτόβουλη και αδέσμευτη απόφαση και επιλογή του κάθε συνδημότη μας είναι όχι μόνο απαραίτητη, αλλά και επιβαλλόμενη από την κρισιμότητα των καιρών.

Για τον λόγο αυτό, θεωρώ πλέον ώριμες τις συνθήκες όπως διευκολύνω με την αποχώρηση μου από τη θέση του Επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας και του Συνδυασμού «ΝΕΟΣ ΔΗΜΟΣ – ΝΕΑ ΑΡΧΗ», την αυτόβουλη και αβίαστη απόφαση της κάθε μίας και του κάθε ένα μέλους του συνδυασμού του οποίου και είχα την τιμή να ηγούμαι, για ενδεχόμενη συμμετοχή τους σε νέες πρωτοβουλίες που οι ίδιοι θα κρίνουν σωστό να επιλέξουν αν το επιθυμούν.

Όλα αυτά τα χρόνια προσπάθησα για το καλύτερο αναλώνοντας τον εαυτό μου για το Δήμο μας. Γιατί για μένα ήταν ζήτημα πρωταρχικής ευθύνης να τιμώ εμπράκτως με την διαρκή και μαχητική παρουσία μου στα δημοτικά δρώμενα, την ψήφο των χιλιάδων συνδημοτών μου. Και αυτό, παρά τις εξαιρετικά αυξημένες κοινοβουλευτικές μου υποχρεώσεις στη Βουλή των Ελλήνων, ως Βουλευτής, Αναπληρωτής Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ, ως Πρόεδρος της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής, ως Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Ουκρανίας και ως μέλος μίας σειράς άλλων ειδικών και διαρκών Επιτροπών.

Με έντονη συγκίνηση και υψηλό αίσθημα ευθύνης, θεώρησα σκόπιμο να λάβω αυτή την απόφαση παραίτησης. Μία παραίτηση που επ’ ουδενί δεν σημαίνει απουσία μου από τον διαρκή αγώνα σε όλα τα επίπεδα για την ανάδειξη και επίλυση των πολλών και διογκούμενων προβλημάτων του Δήμου μας, αλλά που πολύ απλά αποκλείει έστω και σε συμβολικό επίπεδο, την οποιαδήποτε κακοπροαίρετη σύνδεση της θεσμικής μου ιδιότητας στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας αλλά και των προσωπικών μου πολιτικών ή αυτοδιοικητικών προτιμήσεων ως μέσο άμεσης ή έμμεσης πίεσης, ρύθμισης εξελίξεων, κατευθυντήριας γραμμής, ή επιβολής σε οιονδήποτε. Αυτό θα ήταν μακράν πέραν του πολιτικού μου πολιτισμού και ήθους.

Ευχαριστώ όλους τους συνδημότες που με τίμησαν με την ψήφο τους αγκαλιάζοντας με πίστη το όραμα μου για έναν σύγχρονο, πρωτοπόρο και ισχυρό Δήμο Βέροιας. Τους διαβεβαιώνω ότι την μεγάλη προσπάθεια που τόσα χρόνια κατέβαλα από τα δημοτικά έδρανα, προσπαθώντας με όλες μου τις δυνάμεις να ανταποκριθώ επάξια στον υπεύθυνο ρόλο του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, θα συνεχίσω με ακόμη μεγαλύτερη ένταση και αυταπάρνηση να την καταβάλλω από τη θέση του Βουλευτή Ημαθίας, που επίσης οι ίδιοι με επέλεξαν για να υπηρετήσω τη χώρα και το Νομό μας.

Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω ολόψυχα, όλα τα μέλη του Συνδυασμού «ΝΕΟΣ ΔΗΜΟΣ – ΝΕΑ ΑΡΧΗ» για την διαχρονική εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο μου και την εξαιρετική συνεργασία που είχαμε. Ήταν τιμή μου να έχω στο πλευρό μου τέτοιους συνεργάτες και συνοδοιπόρους. Τους εύχομαι καλή δύναμη και συνέχεια και είμαι σίγουρος ότι όποιες πολιτικές επιλογές και αν ακολουθήσουν θα έχουν πάντα ως γνώμονα το καλό του τόπου μας.

Έχοντας τη βεβαιότητα ότι θα παρακολουθήσουμε έναν ουσιαστικό και γόνιμο προεκλογικό αγώνα, εκφράζω την ευχή σε όσους αναλάβουν τις τύχες του Δήμου μας, να καταφέρουν να βάλουν φρένο στον σημερινό κατήφορο και να οδηγήσουν τη Βέροια και τα Δημοτικά της Διαμερίσματα στις κορυφές που αξίζουν να βρίσκονται.

Με τιμή,

Λάζαρος Τσαβδαρίδης”