Μια επιστολή ανοιχτή (εστάλει σε όλα τα ΜΜΕ) προς τον πρώην συνεργάτη του κ.Γ.Τροχόπουλο έστειλε ο πρώην δήμαρχος Βέροιας Χρήστος Σκουμπόπουλος. Στην επιστολή αναφέρει:

“Φίλε Γιώργο,

Σ’ ευχαριστώ για την υπενθύμιση στους συνδημότες του έργου που λες ότι επετέλεσες ως αντιδήμαρχος Πολιτισμού την διετία 2003 – 2004.

Από λάθος προφανώς ή εκ παραδρομής και όχι σκόπιμα δεν ανέφερες το όνομα του συνδυασμού της ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΤΩΡΑ – ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΚΟΥΜΠΟΠΟΥΛΟΣ με τον οποίο εκλέχθηκες δημοτικός σύμβουλος.

Μπορεί οι δρόμοι μας να χωρίσανε η εκτίμηση και η φιλία όμως παραμένει, τουλάχιστον από μένα, γι’ αυτό θα θυμίσω και εγώ με την σειρά μου το έργο που κάναμε και το αναφέρεις στο βιογραφικό σου σημείωμα που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Η Άλλη Άποψη» και στο διαδίκτυο:

ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

Τη 2ετία 2003-2004

– Διαμόρφωση και μετατροπή του θεάτρου «Μελίνα Μερκούρη» σε στολίδι της πόλης.

– Αναμόρφωση όλων των χώρων πολιτισμού της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών & και του Χώρου Τεχνών (Αίθουσα Χορού – Θέατρο Στέγης – Αίθουσα Μπαλέτου).

– Αναβάθμιση του Δημοτικού Ωδείου Βέροιας, όπως:

Α) Πρόσληψη εποπτών καθηγητών για τμήματα πιάνου και εγχόρδων

Β) Επανίδρυση της χορωδίας ενηλίκων και πρόσληψη της μαέστρου Δ. Ζησέκα

Γ) Δημιουργία για πρώτη φορά συμφωνικής ορχήστρας του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ με συμμετοχή μαθητών και καθηγητών του Ωδείου, καθώς και μουσικών της ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

Δ) Καθιέρωση υποτροφιών για αριστούχους μαθητές του Δ.Ω.Β. σε σεμινάρια του εξωτερικού (πανελλήνια πρωτοτυπία).

· Καθιέρωση βραδιάς κλασικής μουσικής με συμμετοχή συμφωνικής ορχήστρας.

· Αναβάθμιση της λειτουργίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ζωγιοπούλου για τη διοργάνωση πολλών πολιτιστικών εκδηλώσεων και ομιλιών, βιβλιοπαρουσιάσεις, μαθήματα σκακιού, πανελλήνια τουρνουά, σεμινάρια εκπαίδευσης με G. Master, σεμινάρια εκπαίδευσης στην αγγλική γλώσσα, κ.ά.

· Ίδρυση της Μουσικής Βιβλιοθήκης της πόλης, κατόπιν χορηγίας του Ιδρύματος Νιάρχου και εγκατάσταση στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ζωγιοπούλου.

· Καθιέρωση βεροιώτικου καρναβαλιού με συμμετοχή και χρηματοδότηση όλων των Πολιτιστικών Συλλόγων της πόλης και ελεύθερη παραχώρηση για μία φορά το χρόνο των χώρων πολιτισμού για πραγματοποίηση εκδηλώσεων (Αίθουσες Χώρου Τεχνών & Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών) στους Πολιτιστικούς Συλλόγους.

· Άριστη συνεργασία με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας κ.κ. Παντελεήμονα για την πραγματοποίηση των Παυλείων κάθε Ιούνιο, και όχι μόνο.

· Διοργάνωση Διεθνούς Διαγωνισμού Πιάνου με την επωνυμία «Δ. ΒΙΚΕΛΑΣ», με συμμετοχή πιανιστών απ’ όλο τον κόσμο, κριτική επιτροπή από ξένους επιφανείς πιανίστες και μουσικούς, συμμετοχή συμφωνικής ορχήστρας στην τελική βραδιά και εγγραφή της Βέροιας στους διεθνείς καταλόγους των πόλεων που έχουν διαγωνισμούς πιάνου στο διαδίκτυο, με αποτέλεσμα την προβολή της πόλης παγκόσμια”.