Πολλά είναι τα σενάρια της τελευταίας αγωνιστικής σχετικά με τον υποβιβασμό και εμπλέκουν Βέροια, Ξάνθη, Απόλλων, Πλατανιά και Πανιώνιο.

Πάρτε μία γεύση:

Βέροια: Η νίκη κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης την τελευταία αγωνιστική στην Ημαθία δεν αρκεί στη Βέροια, αφού θέλει ταυτόχρονα μη νίκη της Ξάνθης και του Απόλλωνα για να σωθεί. Με ισοπαλία, ήττα της Ξάνθης και ήττα του Απόλλωνα, παίζει μπαράζ με τους «κυανόλευκους» για τα πλέι άουτ. Με άλλο αποτέλεσμα του Απόλλωνα, η Βέροια παίζει πλέι άουτ.

Ξάνθη: Με νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό, σώζεται αν: 1) δεν νικήσει ο Απόλλων τον Ολυμπιακό, 2) χάσει ο Πανιώνιος από τον Πλατανιά. Σε τριπλή ισοβαθμία με Πλατανιά, Βέροια (μη νίκη Απόλλων), η Ξάνθη παίζει πλέι άουτ, ενώ με νίκη του Απόλλωνα υποβιβάζεται.

Απόλλων:
 Με νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό, ο Απόλλων σώζεται. Με ισοπαλία και μη νίκες Ξάνθης, Βέροιας, σώζεται. Με ισοπαλία και νίκες Ξάνθης, Βέροιας, υποβιβάζεται. Με ήττα και ήττες Βέροιας, Ξάνθης σώζεται. Σε τριπλή ισοβαθμία με Ξάνθη, Βέροια ο Απόλλων παίζει πλέι άουτ.

Πλατανιάς: Με νίκη κόντρα στον Πανιώνιο σώζεται. Σε ισοβαθμία με Βέροια, νίκη Απόλλωνα, μη νίκη Ξάνθης, παίζει μπαράζ με Βέροια για τα πλέι άουτ. Στο ίδιο σενάριο αλλά με μη νίκη Απόλλωνα, σώζεται. Σε ισοβαθμία με Ξάνθη σώζεται, σε τριπλή ισοβαθμία με Βέροια, Ξάνθη, σώζεται.

Πανιώνιος: Τουλάχιστον ισοπαλία και σώζεται. Σώζεται και με ήττα, αρκεί να μη νικήσουν Ξάνθη, Βέροια. Σε τριπλή ισοβαθμία με Ξάνθη, Βέροια και νίκη του Απόλλωνα υποβιβάζεται. Στο ίδιο σενάριο με μη νίκη του Απόλλωνα, παίζει πλέι άουτ.

Η βαθμολογία:

13) Πανιώνιος 38
14) Πλατανιάς 37
15) Απόλλων 36
16) Ξάνθη 35
17) Βέροια 35

Η τελευταία αγωνιστική:

Πανιώνιος – Πλατανιάς
Ολυμπιακός – Απόλλων
Ξάνθη – Παναθηναϊκός
Βέροια – Αστέρας Τρίπολης
Πηγή: novasports.gr