Παρά την “εχθρική” -σε πολλές περιπτώσεις- διαιτησία τα κορίτσια του Χάρη Παυλίδη ήταν αυτά που χαμογέλασαν στο τέλος με το ψηλοκρεμαστό σουτ της Νοξ να διαμορφώνει το τελικό σκορ.

Ο Ολυμπιακός αιφνιδίασε τις Ιταλίδες στο ξεκίνημα του αγώνα. Με αφετηρία την άμυνα και με δύο γκολ της Φιλιώς Μανωλιουδάκη από την περιφέρεια σε μια μεγάλη βραδιά για την αρχηγό του Ολυμπιακού, η ελληνική ομάδα προηγήθηκε με 2-0 στο πρώτο οκτάλεπτο και ουσιαστικά “έχτισε” τις βάσεις για το μεγάλο αποτέλεσμα που έφερε την κούπα.

Τα κορίτσια του Σελαρόλι αντέδρασαν, απείλησαν στο τελευταίο οκτάλεπτο (9-9 το σκορ), αλλά στα τελευταία δευτερόλεπτα το γκολ αλά… Ζιοβάνι επί της Γαλατά της Νοξ, ήταν αρκετό για να έρθει ένας ακόμη θρίαμβος του ελληνικού πόλο.

Τα οκτάλεπτα: 2-0, 3-4, 1-2, 3-3

Ολυμπιακός (Χάρης Παυλίδης): Διαμαντοπούλου, Τετζαλίδου, Ελ. Πλευρίτου, Σώρα, Μανωλιουδάκη 4, Αβραμίδου, Καλογεράκου, Μαργ. Πλευρίτου 2, Νιαρχάκου, Μπούικα 2, Βασιλακοπούλου, Νοξ 2, Σταματοπούλου.

Φιρέντσε (Αντρέα Σελαρόλι): Λάβι, Μότα 2, Φερίνι, Κολαιότσο, Σετόντσε, Λάπι, Μπαρτολίνι 4, Μάσι, Ρεπέτο 1, Ολίμπι, Τζιάκι 1, Κρέγκ 1.

Πηγή: contra.gr