Με λύπη αποχωρίζεται η Ημαθία από την ενεργό υπηρεσιακή δράση, τον Αρχιπύραρχο κ. Διονύση Συντίλα, ο οποίος ευδοκίμως τερμάτισε την 27χρονη  θητεία του, μετά από απόφαση του Ανωτάτου Συμβουλίου του Πυροσβεστικού Σώματος. Ο επί σειρά ετών διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βέροιας υπήρξε λαμπρό παράδειγμα ικανού Αξιωματικού του Πυροσβεστικού Σώματος,  αφιερώνοντας καθημερινά την ζωή του στην προσφορά και την βοήθεια προς τον συνάνθρωπο.
Είμαι σίγουρος ότι η πολύτιμη αυτή προσφορά του αναγνωρίζεται από όλους εμάς , οι οποίοι τον βλέπαμε να τίθεται πρώτος μεταξύ των ανδρών του, όπου και όταν το καθήκον το επέβαλε. Από την κατάσβεση πυρκαγιών, μέχρι τις επιχειρήσεις διάσωσης και απεγκλωβισμού.
Αγαπητέ Αρχιπύραρχε,
Η προσωπική μου ευχή, ενώνεται με αυτές όλων των Ημαθιώτων. Να παραμείνεις και στην πολιτική σου ζωή το ίδιο ενεργός, μάχιμος και άνθρωπος της προσφοράς, όπως υπήρξες ως στέλεχος του Πυροσβεστικού Σώματος.
Μακάρι ο αντικαταστάτης σου να βαδίζει στον ίδιο δρόμο με σένα, εργαζόμενος ακατάπαυστα με καθαρό μυαλό, καθαρή καρδιά, καθαρή συνείδηση και προπαντός με καθαρά χέρια, όπως περιγράφεις στην τελευταία ημερήσια διαταγή που εξέδωσες.