Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η πρώτη εξόρμηση του υποψήφιου δημάρχου Αλεξάνδρειας Παναγιώτη Γκυρίνη στο Νεόκαστρο και τον Π. Πρόδρομο όπου  βρήκε θερμή υποδοχή και συζήτησε με τους κατοίκους τα προβλήματα που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες.

Στο Νεόκαστρο, το πιο μακρινό χωριό του δήμου και το πιο παραμελημένο  ο Π. Γκυρίνης είπε ότι η πρώτη προτεραιότητα της νέας δημοτικής αρχής με την ηγεσία του θα είναι η οριστική επίλυση του αρδευτικού ζητήματος που ταλανίζει για δεκαετίες την περιοχή ώστε να συμβάλλει στην αγροτική ανάπτυξη και συνακόλουθα στο αγροτικό εισόδημα. Επίσης, τόνισε ότι στον τομέα αυτόν εμπίπτει το θέμα της αγροτικής οδοποιίας που είναι κορυφαίο.

Τον Π. Γκυρίνη προλόγισε ο νυν δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος με τον συνδυασμό “ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ” Νίκος Σαρακατσιάνος.

ΣΤΟΝ ΠΑΛΙΟ ΠΡΟΔΡΟΜΟ

Στον Παλιό Πρόδρομο ήταν η επόμενη στάση του υποψήφιου δημάρχου. Ο Π. Γκυρίνης έχοντας “αντιμέτωπους” αρκετούς κατοίκους του χωριού που ήρθαν να τον δουν από κοντά είπε ότι το αρδευτικό είναι ένα θέμα ζωτικής σημασίας καθώς και το θέμα της αγροτικής οδοποιίας.

Επισήμανε ότι η δημοτική αρχή θα δει επισταμένως το θέμα της κάλυψης των κατοίκων με αγροτικό γιατρό που σήμερα επισκέπτεται τα χωριά κάθε βδομάδα ή κάθε δεκαπέντε μέρες και ότι η νέα δημοτική αρχή θα καλύψει με δικά της έξοδα την εβδομαδιαία παρουσία ενός γιατρού στα χωριά για να εξυπηρετήσει τους κατοίκους.

Και στα δυο χωριά ο υποψήφιος δήμαρχος έγινε δεκτός με προσμονή και ανακούφιση. Ο κόσμος  βρήκε ευκαιρία να πει τα παράπονά του, τις ενστάσεις του και τις προτάσεις του εξ αιτίας της παντελούς απουσίας της απερχόμενης δημοτικής αρχής από τα χωριά και τον δήμο συνολικότερα.

Βέβαια, ο Π. Γκυρίνης επανέλαβε για ακόμα μια φορά ότι η δική του διοίκηση θα έχει ως βασική αρχή την διαφανή της λειτουργία ώστε να “μην πλουτίζουν κάποιοι ημέτεροι εργολάβοι ή υπεργολάβοι” από τα δημοτικά έργα εν καιρώ κρίσης.

Έκλεισε λέγοντα ότι τα κτήρια των κοινοτήτων θα ανοίξουν ξανά και οι κάτοικοι θα εξυπηρετούνται στα χωριά τους ενώ οι πρόεδροι θα έχουν ένα χρηματικό ποσό για να αντιμετωπίζουν τις άμεσες ανάγκες που προκύπτουν.