Προσπάθεια δημιουργίας σκηνικού έντασης στη Βουλή καταλόγισε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση βρίσκεται πίσω από τις εξελίξεις καθώς η πλατεία δεν έχει την κοσμοσυρροή προηγούμενων ετών.

«Ο κ. Τσίπρας ήθελε να στήσει ένα μεγάλο σκηνικό έντασης, τελικά τον ενδιέφερε πως θα φύγει από την αίθουσα για να κατέβει στην πλατεία Συντάγματος μόνο που η πλατεία δεν είναι ίδια με αυτή που ήταν πριν από τρία χρόνια», υπογράμμισε ο υπουργός, μιλώντας σήμερα το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

«Είχε 2.000 κόσμο εκεί που παλιά είχε 200.000. Το λέω γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια φάση πίσω από τις εξελίξεις. Εξακολουθεί να επενδύει σε έναν ψεύτικο διχασμό μνημόνιο – αντιμνημόνιο σε μια εποχή όπου η χώρα φαίνετα να βγαίνει από την κρίση. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν ενδιαφέρεται αυτή τη στιγμή για την πρόοδο της οικονομίας», πρόσθεσε ο κ.Μητσοτάκης.

Επεσήμανε δε, ότι «αν κάτι έμεινε από τη χθεσινή συζήτηση ήταν αυτή η εξαιρετικά άκομψη προσπάθεια του κ. Τσίπρα μέσα από την πρόταση μομφής όχι απλά να δυναμιτίσει το κλίμα αλλά στην ουσία να αποτρέψει την κυβέρνηση από το να μπορέσει στο Eurogroup της Τρίτης να εξασφαλίσει την εκταμίευση της τελευταίας μεγάλης δόσης του πακέτου στήριξης από την ΕΕ, αυτός ήταν ο σκοπός μην γελιόμαστε».

«Το Σύνταγμα είναι απολύτως σαφές και λέει ξεκάθαρα ότι δεν μπορεί να γίνει άλλη πρόταση μομφής εντός εξαμήνου από την προηγούμενη, δεν έχει παρέλθει το εξάμηνο», εξήγησε.

Αναφορικά με την κινητικότητα, ο υπουργός εξήγησε ότι αποσυνδέεται από τις απολύσεις παρά τις πιέσεις της τρόικας για συνέχιση της δέσμευσης της χώρας για συγκεκριμένο αριθμό απολύσεων το 2015 και το 2016.

Πηγή: zougla.gr