Παναιτωλικός και Βέροια αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς τέρματα με τους Αγρινιώτες ωστόσο να είναι πολύ κοντά στην παραμονή τους στην κατηγορία σε αντίθεση με την ομάδα της Ημαθίας, η οποία ωστόσο συνεχίζει να ελπίζει χάρη στο βαθμό που πήρε, δύο στροφές πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

Σε ένα παιχνίδι που δεν διεκδίκησε σε κανένα σημείο του δάφνες ποιότητας ο Παναιτωλικός κατάφερε να παραμείνει αήττητος για ακόμα ένα ματς στην έδρα του και ουσιαστικά παρέμεινε στην κατηγορία αφού θα πρέπει να γίνουν πράγματα και θαύματα για να αλλάξει αυτό, αφού πλέον έχει 39 βαθμούς.

Η Βέροια κατάφερε να πάρει έναν υπερπολύτιμο βαθμό στη «μάχη» για παραμονή στην κατηγορία, δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος. Η ομάδα του Ντόστανιτς έχει πλέον 32 πόντους και παραμένει στη 15η θέση της βαθμολογίας.

Τα πλάνα των δύο τεχνικών:

Ο Μάκης Χάβος επέλεξε ένα σύστημα 4-2-3-1 με τους Ανέν, Μπικέϊ, Κούσα και Γκάλο στην άμυνα, μπροστά τους οι Γοδόι και Τζούνιορ στο κέντρο, δεξιά ο Μπακάκης, αριστερά ο Καμαρά, στην κορυφή ο Μπόγιοβιτς και πίσω του, σε ρόλο δημιουργικού μέσου, ο Μαρτίνες.

Απ’ την άλλη, ο Ράτκο Ντόστανιτς παρέταξε τους παίκτες του με ένα σύστημα 4-3-3 με τους Τζημογιάννη, Βέτζο, Σισοκό και Γεωργιάδη στην άμυνα, στο κέντρο οι Τραπ, Βεργώνης και Ζεζίνιο, δεξιά στην επίθεση ο Μπαργκάν, αριστερά ο Μοχάμεντ και στην κορυφή της επίθεσης ο Γκονσάλβες.

Σαν να μην έπαιξαν…

Οι δύο ομάδες μπήκαν αρκετά νωθρά στον αγωνιστικό χώρο και στα πρώτα λεπτά προσπαθούσαν να βρουν τα πατήματά τους. Τα λάθη στο χώρο του κέντρου ήταν αρκετά και δεν μειώνονταν όσο περνούσε η ώρα με αποτέλεσμα το παιχνίδι να μην αποκτήσει ρυθμό σε κανένα σημείο του πρώτου 45λεπτου.

Έπρεπε να περάσουν 15 ολόκληρα λεπτά για να δούμε μία τελική προσπάθεια στο παιχνίδι και αυτή ανήκε στους φιλοξενούμενους. Ο Γκονσάλβες, που ήταν από τους ελάχιστους που προσπάθησαν να απειλήσουν την εστία του Μπρακάλι, πραγματοποίησε ατομική ενέργεια αλλά το σουτ που επεχείρησε πέρασε άουτ.

Η Βέροια εξακολούθησε να πιέζει και στο 25ο λεπτό έφτασε στη σημαντικότερη στιγμή της για το πρώτο μέρος. Ο Μπεν εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, ο Βεργώνης στο πρώτο δοκάρι πήδηξε ψηλά, έπιασε την κεφαλιά αλλά αυτή πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Παναιτωλικού.

Η ομάδα του Μάκη Χάβου έδειχνε ιδιαίτερα νωθρή και χωρίς νεύρο με τον Μαρτίνες να είναι ο μοναδικός παίκτης που προσπαθούσε να απειλήσει όταν έπαιρνε την μπάλα στα πόδια του.

Στο 28ο λεπτό οι γηπεδούχοι απείλησαν αυτή τη φορά με τον Γκάλο. Ο παίκτης του Παναιτωλικού σούταρε από τα δεξιά αλλά ο Καντιμοίρης μπλόκαρε χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία την μπάλα.

Μέχρι τη συμπλήρωση των πρώτων 45 λεπτών δεν σημειώθηκε κάποια άλλη φάση και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν ισόπαλες στα αποδυτήρια.

Στο ίδιο έργο θεατές

Στην επανάληψη, η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε και οι δύο ομάδες από την αρχή του δευτέρου ημιχρόνου συνέχισαν να μην προσφέρουν καλό θέαμα και τα λάθη διαδέχονταν το ένα το άλλο.

Η πρώτη καλή στιγμή ανήκε στους φιλοξενούμενους και σημειώθηκε στο 62ο λεπτό. Ο Μπεν, που ήταν μόνιμος κίνδυνος για την άμυνα του Παναιτωλικού, σούταρε από τα δεξιά αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.

Στο 75ο λεπτό ήταν η σειρά των γηπεδούχων να απειλήσουν. Ο Μαρτίνες, ο οποίος είχε αναλάβει την εκτέλεση όλων των στημένων, εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, ο Ανέν στο δεύτερο δοκάρι έπιασε το πλασέ στην κίνηση αλλά η κατάληξη της φάσης δεν ήταν ευτυχής.

Όσο περνούσε η ώρα, ο Παναιτωλικός αύξανε την πίεσή του και στο 82ο λεπτό απείλησε ξανά. Ο Πόι πραγματοποίησε το πλασέ μέσα από την περιοχή, από τα αριστερά αλλά η μπάλα κόντραρε στα σώματα των αμυντικών της Βέροιας και πέρασε κόρνερ.

Πέντε λεπτά αργότερα σημειώθηκε η σημαντικότερη φάση του αγώνα. Ο Μπεν σέντραρε από τα δεξιά, ο Μπούντιμιρ έπιασε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή αλλά δεν σημάδεψε σωστά με αποτέλεσμα αυτή να περάσει πάνω από τα δοκάρια του Καντιμοίρη.

Μέχρι το τέλος δεν πραγματοποιήθηκε κάποια άλλη αξιόλογη φάση και έτσι οι δύο ομάδες κατέκτησαν από έναν βαθμό.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μ. Χάβος): Ράφαελ, Κούσας, Καμαρά, Γοδόι, Τζούνιορ (68′ Σφακιανάκης), Μαρτίνες, Γκάλο, Μπακάκης (57′ Πόι), Ανέν, Μπικέι, Μπόγιοβιτς (65′ Μπόγιοβιτς)

ΒΕΡΟΙΑ (Ρ. Ντόστανιτς): Καντιμοίρης, Μπαργκάν (85′ Κομόλοφ), Σιόντης, Τραπ (59′ Παυλίδης), Βεργώνης, Γκονσάλβες (89′ Μάνος), Μπεν, Βέρτζος, Γεωργιάδης, Σισοκό, Ζεζίνιο.

Επιμέλεια: Νίκος Βόπης

Πηγή: novasports.gr