Σύσκεψη με θέματα σχετικά με την προστασία του Εθνικού Πάρκου Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014, στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Τη συνάντηση των αρμόδιων φορέων συγκάλεσε η Γενική Γραμματέας του ΥΠΕΚΑ, Νάντια Γιαννακοπούλου, μόλις περιήλθε σε γνώση της -μέσω ανακριβών δημοσιευμάτων του Τύπου- το ψήφισμα των προέδρων των Προστατευόμενων Περιοχών της Ελλάδας, σχετικά με την ανέγερση αποθήκης – «μαμούθ» εντός του Εθνικού Πάρκου, το οποίο ψήφισμα εκ παραδρομής δεν είχε κοινοποιηθεί στο ΥΠΕΚΑ.

Η συνάντηση, στην οποία είχαν κληθεί να συμμετάσχουν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο Δήμος Δέλτα και ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα, πραγματοποιήθηκε τελικά μόνο μεταξύ στελεχών του ΥΠΕΚΑ και του Φορέα Διαχείρισης.

Ο πρόεδρος του Φορέα, Θεμιστοκλής Κουϊμτζής, ευχαρίστησε τη Γενική Γραμματέα για το άμεσο ενδιαφέρον της. Στη συνάντηση υπήρξε κοινή η διαπίστωση ότι είναι αναγκαίο όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες να λάβουν τα ενδεδειγμένα μέτρα, ώστε να διασφαλιστεί η ακεραιότητα του Εθνικού Πάρκου. Τέλος, επεξεργάστηκαν λύσεις που αναμένεται να ανακοινωθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Σημειώνεται ότι η στήριξη της λειτουργία του φορέα διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα με σκοπό τη διαχείριση της περιοχής ευθύνης του είναι έργο ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας-Θράκης του ΕΣΠΑ και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης).