Νεκρός μέσα στο κελί του στις φυλακές της Νιγρίτας βρέθηκε ο αλβανικής καταγωγής βαρυποινίτης που με αυτοσχέδιο μαχαίρι στις 25 Μαρτίου σκότωσε τον 46χρονο υπαρχιφύλακα στις φυλακές Μαλανδρίνου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το υπουργείο Δικαιοσύνης, ο θάνατός του προκλήθηκε από ιατρικά αίτια.

Το υπουργείο αναφέρει ότι ο θάνατός του έχει καταγραφεί από κάμερα που υπήρχε στο κελί του και αποκλείεται η εγκληματική ενέργεια.

Γίνεται έρευνα προκειμένου να εντοπιστούν οι ακριβείς αιτίες θανάτου του.

Ο βαρυποινίτης είχε ισχυριστεί ότι ο λόγος της επίθεσης ήταν η μη χορήγηση της άδειας που ζητούσε, και επέρριψε την ευθύνη στις δικαστικές αρχές που -όπως είπε- του φέρθηκαν άδικα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η επίθεση έγινε πισώπλατα από αυτοσχέδιο μαχαίρι που έφτιαξε ο βαρυποινίτης από το κάσωμα της πόρτας.

Λίγο πριν μαχαιρώσει τον σωφρονιστικό υπάλληλο, ο Ιλί Καρέλι τού έδωσε ένα σημείωμα και την ώρα που το διάβαζε τού κατάφερε τρεις μαχαιριές.

Σύμφωνα με μαρτυρίες σωφρονιστικών υπαλλήλων το σημείωμα έγραφε: «Δεν χορτάσατε τόσα χρόνια απ’ τη ζωή μου. Από το 1997 είμαι μέσα. Γιατί δεν με αφήσατε να δω ζωντανή τη μάνα του και να φτιάξω μία οικογένεια. Τώρα αναγκαστικά πρέπει να πάρω μια ζωή από εσάς.»

Ο Καρέλι κρίθηκε προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα Άμφισσας, και απομένει να αποφασιστεί σε ποια φυλακή θα μετατεθεί.

Πηγή: skai.gr