Το πρώτο ρεκόρ της φετινής διοργάνωσης Run Greece αφορά στον αγώνα της σειράς στη Λάρισα, που παίρνει εκκίνηση την Κυριακή 30 Μαρτίου με διοργανωτή τον ΣΕΓΑΣ, την υποστήριξη της Δημοτικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και φορέων της περιοχής.

Οι συμμετοχές έχουν υπερβεί τις 2.600 και κατά πολύ τις αντίστοιχες του 2013, που δεν ξεπέρασαν τις 2.000, πράγμα που δείχνει την ανταπόκριση που έχει αυτός ο αγώνας στους δρομείς της περιφέρειας.

Στη θεσσαλική πρωτεύουσα θα βρίσκεται και η γενική γραμματέας Αθλητισμού, Κούλα Γιαννακίδου, υποστηρίζοντας με την παρουσία της τον θεσμό, ενώ παρών θα είναι και ο Λαρισαίος ηθοποιός Αλέξης Γεωργούλης.

Στην γραμμή της εκκίνησης στα 10χλμ θα βρεθεί η 3η νικήτρια των πανευρωπαϊκών νέων στα 10 χλμ Αναστασία Καρακατσάνη, που στο αντίστοιχο αγώνισμα ήταν νικήτρια το 2013, καθώς και ο περσινός νικητής στα 10χλμ Κώστας Αμτζόπουλος.

Η Μαρία Ζωγραφάκη θα επιχειρήσει για δεύτερη χρονιά να κερδίσει τα 5χλμ, καθώς θα συμμετάσχει και στον φετινό αγώνα, ενώ ο πρωταθλητής στα 3.000μ στιπλ Ιάσων Ιωαννίδης θα επιχειρήσει μεταξύ των άλλων να επικρατήσει στα 5χλμ των ανδρών.

Εκτός των αθλητών που θα διεκδικήσουν τη νίκη στον αγώνα της Λάρισας, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και ο δήμαρχος της πόλης Κώστας Τζανακούλης θα «ηγηθούν» των άλλων συμμετεχόντων. Επίσης παλιοί πρωταθλητές της περιοχής όπως η Ασημίνα Βανακάρα, ο Στέλιος Δημότσιος, ο Κώστας Κασσάρος και άλλοι θα συμμετάσχουν στον αγώνα.

Πηγή: zougla.gr