“Αυτοί που έφεραν τον τόπο στη σημερινή κατάσταση επιχειρούν αυτοπροσώπως ή δια “αχυρανθώπου” να υφαρπάξουν εκ νέου την ψήφο των πολιτών. Δεν έχουν αληθινές ικανότητες, το απέδειξαν με τα πεπραγμένα τους. Δεν διαθέτουν σοβαρά επιχειρήματα και προτάσεις για το αύριο. Ξέρουν καλά να τάζουν ρουσφέτια, να ξεπληρώνουν χαράτσια, να εκβιάζουν έναντι ανταλλαγμάτων, να παραπλανούν με λόγια απατηλά, να κάνουν δηλαδή ό,τι χειρότερο, κατάλοιπο παλαιοκομματικών και “οθωμανικών” αντιλήψεων, υπήρχε στον ελληνικό δημόσιο βίο που οδήγησε στην παρακμή και υποθήκευσε τις ζωές όλων και κυρίως των νέων.

Ειδικά στα χωριά της Βέροιας, τις τελευταίες ημέρες, κοινοί εκβιαστές, που ελάχιστα απέχουν (;) από πρόσωπα του κοινού ποινικού δικαίου, απειλούν ανθρώπους ότι αν δεν ψηφιστούν α. θα τους καταγγείλουν για παραβάσεις, π.χ. πολεοδομικές, β. θα απολυθούν ή δεν θα ξαναπροσληφθούν, γ. δεν θα πληρωθούν ποτέ για δεδουλευμένα ή για πωληθέντα αγαθά, δ. θα μετατεθούν μακριά ή δεν θα μετατεθούν ή αποσπαστούν ξανά προς τη Βέροια. Καταγγελίες αναφέρουν ότι κάποιοι περιφέρονται και “εξαγοράζουν” συνειδήσεις και ψήφους όχι μόνο δια της ανωτέρω οδού αλλά και δια άμεσου ή υπόσχεσης χρηματισμού.

Άλλοι επικαλούνται γνωριμίες τους με επώνυμους παράγοντες του ποδοσφαίρου, αφήνοντας ποικίλα υπονοούμενα ή υποσχέσεις. Άλλοι, άρχοντες των δακτυλιδιών, αξιοποιούν την αγκίστρωσή τους, για λίγες ακόμα ημέρες, στην τοπική εξουσία και διαπράττουν ό,τι χειρότερο, φερόμενοι με τρόπο που θυμίζει περιόδους έλλειψης δημοκρατίας, τάζοντας τα πάντα και εμφανίζοντας ως υποψηφίους συγγενείς ατόμων που προσέλαβαν οι ίδιοι με ολιγόμηνης διάρκειας συμβάσεις. Η κατάσταση αυτή πρέπει, αν θέλουμε κάποτε να πάμε μπροστά σαν κοινωνία και Χώρα, να σταματήσει τώρα. Να τιμωρηθούν πολιτικά οι εκφραστές του εχθές και της μιζέριας. Να ψηφίσουμε νέα πρόσωπα, άφθαρτα και ικανά. Να ψηφίσουμε στις δημοτικές εκλογές της Βέροιας το συνδυασμό “Δικαίωμα για Νέα Βέροια”.