Νέες δορυφορικές φωτογραφίες που δείχνουν 122 αντικείμενα, πιθανά συντρίμμια του αγνοούμενου αεροσκάφους της Malaysia Airlines, έχουν στη διάθεσή τους οι μαλαισιανές Αρχές, όπως δήλωσε την Τετάρτη ο μεταβατικός υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας Χισαμουντίν Χουσεϊν, κατά την τακτική συνέντευξη Τύπου σχετικά με το χαμένο Boeing.

Τα αντικείμενα φωτογραφήθηκαν σε απόσταση περίπου 2557 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά του Περθ. Ένα από τα αντικείμενα έχει μήκος 23 μέτρα.

Οι εικόνες ελήφθησαν στις 23 Μαρτίου.

Παρά ταύτα, ο κ. Χισαμουντίν διευκρίνισε πως δεν είναι γνωστό αν τα αντικείμενα συνδέονται με τη χαμένη πτήση MH370.

Στόχος των προσπαθειών είναι να δώσουν στους απεγνωσμένους συγγενείς των 239 επιβαινόντων απτά στοιχεία για το τι συνέβη στα αγαπημένα τους πρόσωπα, δύο ημέρες αφότου ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας ανακοίνωσε πως, βάσει ανάλυσης δεδομένων από δορυφόρους, οι μαλαισιανές Αρχές έχουν συμπεράνει πως το Boeing 777-200 συνετρίβη αύτανδρο στο νότιο Ινδικό Ωκεανό.

Πολλοί συγγενείς των θυμάτων, ιδιαίτερα στην Κίνα, έχουν εκφράσει εντονότατες αμφιβολίες για την εγκυρότητα των στοιχείων που παρουσίασε η Μαλαισία, καταγγέλλοντας συγκάλυψη και εντυπωσιακή κακοδιαχείριση της όλης υπόθεσης.

Ο κ. Χισαμουντίν σημείωσε πως οι μαλαισιανές Αρχές ενημέρωσαν τον κινέζο ειδικό απεσταλμένο στην Κουάλα Λουμπούρ για τα στοιχεία που πιστεύουν πως αποδεικνύουν την συντριβή του αεροπλάνου.

Οι έρευνες για το αεροσκάφος εκτυλίσσονται πλέον αποκλειστικά στο «νότιο διάδρομο».

Το μέγεθος της ζώνης έρευνας έχει περιοριστεί σημαντικά, στα 1,6 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα, έκταση που παραμένει ωστόσο τεράστια, σχεδόν επτά φορές το εμβαδόν της Βρετανίας.

Οι επιχειρήσεις της Τετάρτης επικεντρώνονται σε μία περιοχή περίπου 80.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Πηγή: skai.gr