Υπέρ της ένταξης της Σερβίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) θα ψήφιζε η πλειοψηφία των Σέρβων πολιτών σε ενδεχόμενο δημοψήφισμα, όπως καταδεικνύουν τα αποτελέσματα δημοσκόπησης.

Η δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του ιδιωτικού πρακτορείου ειδήσεων Beta, από την εταιρεία Ipsos Strategic Marketing, δείχνει πως σε περίπτωση δημοψηφίσματος, το 54% των πολιτών θα ψήφιζε υπέρ. Εξ αυτών το 29% θα ψήφιζε υπέρ «οπωσδήποτε» και το 26% «κατά πάσα πιθανότητα». Στον αντίποδα, κατά θα ψήφιζε το 29% μετά βεβαιότητας και το 8% ενδεχομένως.
Βάσει των ίδιων στοιχείων, το 21% δήλωσε πως πιστεύει ότι η Σερβία δεν θα ενταχθεί ποτέ στην ΕΕ, το 35% θεωρεί ότι θα ενταχθεί ως το 2020 και το 19% ύστερα απ’ αυτή την ημερομηνία.

Το 73% θεωρεί ότι η Σερβία, στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων θα αντιμετωπίσει μεγαλύτερες προκλήσεις από ό,τι οι άλλες χώρες της περιοχής που έχουν ήδη ενταχθεί στην «ευρωπαϊκή οικογένεια», ενώ το 18% θεωρεί ότι θα έχει την ίδια μεταχείριση. Το 9% δήλωσε πως δεν γνωρίζει την απάντηση σ’ ένα τέτοιο ερώτημα.

Πηγή: zougla.gr