Στα πλαίσια του εορτασμού της “Ώρας της Γης” το Ανθρώπινο Δυναμικό Βέροιας σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Καθαριότητας του Δήμου Βέροιας αναλαμβάνουν για 2η χρονιά τη συλλογή ηλεκτρικών μικροσυσκευών (που δεν λειτουργούν) και μπαταριών, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Ωρολογίου στις 29 Μαρτίου 2013, ημέρα Σάββατο και τις ώρες 09.00 το πρωί έως 2.00 το μεσημέρι, δίπλα στο Περίπτερο Ανακύκλωσης του Δήμου Βέροιας στο οποίο ανακυκλώνονται χάρτινες, πλαστικές και γυάλινες συσκευασίες.

Σκοπός της πρωτοβουλίας είναι η συνεχής ευαισθητοποίηση των πολιτών αλλά και των φορέων της πόλης ως προς τη διαχείριση άχρηστων ηλεκτρικών μικροσυσκευών και μπαταριών, προβαίνοντας σε ανακύκλωση τους, διαφορετικά αν πεταχτούν στα σκουπίδια θα μολύνουν το περιβάλλον μας, ενώ αντίθετα μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν, μειώνοντας έτσι τη σπατάλη των φυσικών πόρων.

Καλούνται όλοι οι συνδημότες μας να ανακυκλώσουν το άχρηστο κινητό τους τηλέφωνο, τον παλιό υπολογιστή, την τηλεόραση που πλέον δεν πιάνει ψηφιακό σήμα, τη χαλασμένη ηλεκτρική σκούπα, το ραδιόφωνο, το φούρνο μικροκυμάτων, την παλιά ηλεκτρική ξυριστική μηχανή, εκτυπωτές, φαξ, τις τελειωμένες μπαταρίες τους κλπ, φέρνοντας τα ανακυκλώσιμα στην πλατεία Ωρολογίου, δίπλα στο περίπτερο ανακύκλωσης του Δήμου Βέροιας.

Το ίδιο μπορούν να κάνουν Σύλλογοι, Σωματεία, Ομάδες Πολιτών, Φορείς της πόλης, Σχολεία μαζεύοντας και τοποθετώντας τις συσκευές προς ανακύκλωση σε χαρτοκιβώτια με αναγραφόμενη την επωνυμία τους, ώστε να στηρίξουμε όλοι μαζί αυτήν την προσπάθεια.

Η παραλαβή τους θα γίνει από οχήματα του Δήμου μας και θα παραδοθούν στην πιστοποιημένη εταιρία “ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ Α.Ε.”.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ: στις 8.30 το βράδυ του Σαββάτου συμμετέχουμε στην «ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ» και κλείνουμε όλοι συμβολικά τα φώτα για μία ώρα, «ανάβοντας» την ελπίδα ότι περισσότερο ευαισθητοποιημένοι πολίτες μπορούν να σταματήσουν την καταστροφή της Γης μας.

«ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΩ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ»