Τέλος στο θρίλερ, διάρκειας 17 ημερών, σχετικά με την τύχη της μοιραίας πτήσης της Malaysia Airlines έδωσε σε συνέντευξη Τύπου ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας Νατζίμπ Ραζάκ,
αναφέροντας ότι το Μπόινγκ κατέπεσε στο νότιο Ινδικό Ωκεανό.

Ο Νατζίμπ Ραζάκ παρέπεμψε στη Malaysia Airlines για την ενημέρωση των συγγενών των 239 επιβαινόντων. Τους συγγενείς των 239 θυμάτων φρόντισε να ενημερώσει νωρίτερα με μήνυμα SMS η ίδια η αεροπορική εταιρεία:

“Η Malaysia Airlines εκφράζει με βαθιά λύπη ότι πρέπει να υποθέσουμε πέρα από κάθε λογική αμφιβολία ότι (η πτήση) MH370 έχει χαθεί και ότι κανένας από τους επιβαίνοντες δεν επέζησε. Όπως θα ακούσετε στην επόμενη ώρα από τον Πρωθυπουργό της Μαλαισίας, θα πρέπει τώρα να αποδεχθούμε όλα τα αποδεικτικά στοιχεία που καταδεικνύουν ότι το αεροπλάνο έπεσε στον νότιο Ινδικό Ωκεανό.”

Από την πλευρά του, ο μαλαισιανός πρωθυπουργός εξέφρασε τη λύπη του, αναφέροντας ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν βρεθεί, η τελευταία θέση του αεροσκάφους ήταν στον Ινδικό Ωκεανό, δυτικά του Περθ της Αυστραλίας. “Με βαθιά θλίψη και λύπη αναφέρω, ότι, σύμφωνα με τα νέα αυτά δεδομένα, η πτήση MH370 κατέληξε στο νότιο Ινδικό Ωκεανό” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε, περισσότερες πληροφορίες θα δοθούν την Τρίτη, ενώ τόνισε ότι οι πληροφορίες που έχουν στη διάθεσή τους βασίζονται σε στοιχεία που έλαβαν από βρετανικό δορυφόρο και όχι από συντρίμμια που εθεάθησαν στον Ωκεανό.

Σύμφωνα με το γραφείο του BBC στο Πεκίνο, οι οικογένειες των επιβατών της μοιραίας πτήσης, που διαμένουν σε ξενοδοχείο στην κινεζική πρωτεύουσα, θα πραγματοποιήσουν έκτακτη συνέλευση, ενώ το Sky News επικαλούμενο κινεζικά μέσα ενημέρωσης, μετέδωσε ότι οι συγγενείς των αγνοουμένων επιβατών θα μεταφερθούν στην Αυστραλία.

Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί στις 8 Μαρτίου τα ξημερώματα από την Κουάλα Λουμπούρ με προορισμό το Πεκίνο και έκτοτε αγνοείτο.

http://twitter.com/adriennemong/status/448097873037504512/

Πηγή: skai.gr