Βέβαιος πως η πολύκροτη απαγόρευση του Twitter στην Τουρκία θα αρθεί «σύντομα» εμφανίστηκε την Κυριακή ο πρόεδρος της χώρας Αμπντουλάχ Γκιούλ, δίνοντας έτσι συνέχεια στην αντιπαράθεσή του με τον πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος έχε δηλώσει αποφασισμένος να αψηφήσει τη διεθνή κατακραυγή και να δείξει τη «δύναμη της Τουρκικής Δημοκρατίας».

«Δεν είναι νομικά δυνατό να ‘κλείσεις’ το διαδίκτυο και τέτοιες πλατφόρμες [όπως το Twitter]», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γκιούλ, λίγες ώρες πριν την αναχώρησή του για επίσημη επίσκεψη στην Ολλανδία.

«Πιστεύω πως αυτό το πρόβλημα θα λήξει σύντομα […] Αυτή είναι βεβαίως μία δυσάρεστη κατάσταση για μία προηγμένη χώρα όπως η Τουρκία, που έχει ‘βάρος’ στην περιοχή και διαπραγματεύεται με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Επομένως, θα το ξεπεράσουμε σύντομα», προσέθεσε ο τούρκος πρόεδρος.

Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος Γκιούλ αψήφησε την κυβερνητική απαγόρευση του Twitter ήδη από την πρώτη ημέρα ισχύς της, αναρτώντας σειρά «τιτιβισμάτων» μέσω των οποίων επέκρινε την απόφαση Ερντογάν.

Παράλληλα, ο κ. Γκιούλ επιβεβαίωσε πως το Twitter προσέλαβε δικηγόρο στην Τουρκία προκειμένου να έρθει σε επαφή με τις τουρκικές Αρχές.

«Το Twitter δεν είχε κανέναν αντιπρόσωπο στην Τουρκία. Πρέπει να υπάρχουν καλά δίαυλοι επικοινωνίας με τέτοιους […] γίγαντες».

Πηγή: skai.gr