Προβληματισμός επικρατεί στο Μαξίμου για τη στάση που θα τηρήσουν τουλάχιστον έξι βουλευτές της συγκυβέρνησης για τη ρύθμιση που αφορά το γάλα, ενόψει της κατάθεσης του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή με τις διατάξεις της συμφωνίας με την τρόικα.

Μέχρι στιγμής, από τη ΝΔ αντιδρούν ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμος Χαρακόπουλος και οι βουλευτές Γιώργος Βλάχος και Ιορδάνης Τζαμτζής.

Από το ΠΑΣΟΚ οι Μιχαλης Κασσής, Θάνος Μωραΐτης και Νίκος Σηφουνάκης δηλώνουν την αντίθεσή τους στη ρύθμιση με τη σημερινή της μορφή.

Ο Γιώργος Βλάχος, μιλώντας το Σάββατο στον realfm 97.8, τόνισε ότι «το ερώτημα είναι εάν θέλουμε ελληνική κτηνοτροφία και ελληνική παραγωγή. Και εγώ αυτό το έχω απαντήσει».

«Το κρίμα είναι να απαξιώσουμε την ελληνική παραγωγή. Ο πρωθυπουργός θα πρέπει σήμερα να ενημερωθεί σφαιρικά και να κάνει τη δική του παρέμβαση για να δώσει τη λύση. Το πρόβλημα είναι τεράστιο. Μην το απαξιώνουμε» ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ.

Από τη μεριά του, ο Μιχάλης Κασσής δήλωσε επίσης στον realfm 97.8 ότι «δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός για να το καταλάβεις, η επιμήκυνση των ημερών έχει στόχο το γάλα από το εξωτερικό να χαρακτηρίζεται φρέσκο».

«Αν είναι προαπαιτούμενο της τρόικας, είμαστε άξιοι της μοίρας μας» είπε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Στο μεταξύ, ο Ιορδάνης Τζαμτζής τόνισε στο Mega ότι επιφυλάσσεται να ψηφίσει οτιδήποτε.

Όπως ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ, όλα θα κριθούν στη συνάντηση των βουλευτών με τον κ. Χατζηδάκη την ερχόμενη εβδομάδα.

Μήνυμα Σαμαρά, «παράθυρο» Βενιζέλου

Πάντως, μιλώντας την Παρασκευή από τις Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός έστειλε το δικό του μήνυμα, λέγοντας ότι «είναι άδικο και στενάχωρο για τον κόσμο την ώρα που η Ελλάδα ανοίγει τα φτερά της για να βγει από το τέλμα, να υπάρχουν τέτοιες παραφωνίες».

«Προχωράμε και όλα θα γίνουν κανονικά όπως πρέπει», σημείωσε ο Αντώνης Σαμαράς.

Από την πλευρά του, ο Ευάγγελος Βενιζέλος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο βελτιώσεων στη ρύθμιση.

«Το θέμα του γάλακτος θα το χειριστούμε. Αν χρειαστεί θα γίνουν βελτιώσεις. Δεν θα παίξουμε με τη σωτηρία της χώρας. Το θέμα του γάλακτος είναι σοβαρό, αλλά ποιος θέλει να καταστρέψει την κτηνοτροφία;», τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Σε συνέντευξή του στο «ΒΗΜΑ της Κυριακής» ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης υποστηρίζει πως «οι αλλαγές που προωθούμε είναι μεταρρυθμίσεις για τους πολλούς ανυπεράσπιστους καταναλωτές» και παραπέμπει τους κτηνοτρόφους και τις γαλακτοβιομηχανίες που αντιδρούν στο σήμα ελληνικού προϊόντος το οποίο θα μπορούν να επικολλούν στις συσκευασίες των προϊόντων τους.

Την Παρασκευή στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο

Το πολυνομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή την Παρασκευή και να ψηφιστεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος το βράδυ της Κυριακής, όπως αναφέρει το «Βήμα της Κυριακής».

Το υπουργείο Οικονομικών έχει προτείνει να περιλαμβάνει 3 άρθρα.

Το πρώτο θα αφορά τις τράπεζες, το δεύτερο τις διαρθρωτικές αλλαγές που έχουν καθυστερήσει και το τρίτο τα φορολογικά ζητήματα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, παραμένει, ωστόσο, ο προβληματισμός αν θα χρειαστεί τελικά οι ρυθμίσεις για το γάλα και τα φάρμακα να μπουν σε ένα τέταρτο άρθρο.

Την Τετάρτη αναμένεται να γίνει ενημέρωση των βουλευτών της κυβερνητικής πλειοψηφίας από τους Γ. Στουρνάρα, Κ. Χατζηδάκη και Αθ. Τσαυτάρη.

Να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση υπολογίζει στους 153 βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και τους ανεξάρτητους βουλευτές Α. Λοβέρδο και Χρ. Αηδόνη.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, είναι δύσκολο να προδικάσει κανείς τι θα πράξουν και άλλοι ανεξάρτητοι βουλευτές, όπως π.χ. οι Μ. Ανδρουλάκης και Π. Τατσόπουλος.

Πηγή: real.gr