Ο Παναθηναϊκός πέτυχε τη δέκατη νίκη στην έδρα του για τη φετινή σεζόν καθώς επικράτησε 3-1 του Απόλλωνα με τον Μάρκους Μπεργκ να πετυχαίνει δύο γκολ και να «σκαρφαλώνει» στην κορυφή του πίνακα των σκόρερς.

Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου μπορεί να δέχτηκε το γκολ της ισοφάρισης δέκα λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα, ωστόσο δεν αγχώθηκε, ανέβασε στροφές και πήρε τους τρεις βαθμούς, φτάνοντας τους 59 συνολικά και πέρασε, έστω και προσωρινά στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα μαζί με Ατρόμητο και ΠΑΟΚ.

Απ’ την άλλη, ο Απόλλωνας, έφτασε πολύ κοντά στο να πάρει κάτι θετικό απ’ το παιχνίδι αλλά δεν τα κατάφερε και πλέον έχει αρκετά δύσκολο έργο για την μάχη της παραμονής, αφού παρέμεινε στους 29 βαθμούς και την 15η θέση.

Τα πλάνα των δύο τεχνικών:

Ο Γιάννης Αναστασίου επέλεξε ένα σύστημα 4-3-1-2 με τους Νάνο, Σίλντενφελντ, Κουτρουμπή και Τριανταφυλλόπουλο στην άμυνα, στο κέντρο οι Πράνιτς, Αμπέντ και Ζέκα, μπροστά τους ο Ντίνας και επιθετικό δίδυμο οι Καρέλης και Μπεργκ.

Απ’ την άλλη, ο Λόρι Σάντσεζ επέλεξε ένα σύστημα 4-4-2 με τους Αργυρόπουλο, Δεληζήση, Σόντενμπεργκ, Παντελιάδη, στο κέντρο οι Κόρμπος και Άμπροουζ, δεξιά ο μίνγκας, αριστερά ο Λουσέρο και επιθετικό δίδυμο οι Πετρόπουλος και Ντάλμπεργκ.

Πρωταθλητής πρώτου ημιχρόνου…

Οι δύο ομάδες μπήκαν αρκετά δυνατά στον αγωνιστικό χώρο της Λεωφόρου δείχνοντας ιδιαίτερα ορεξάτες και με διάθεση για καλό ποδόσφαιρο. Η αμυντική γραμμή του Παναθηναϊκού στα πρώτα λεπτά του αγώνα δεν ήταν δεμένη και η πρώτη καλή στιγμή ανήκε στους φιλοξενούμενους.

Στο τρίτο μόλις λεπτό της αναμέτρησης ο Πετρόπουλος βγήκε τετ α τετ από τα αριστερά, μπήκε στη μεγάλη περιοχή αλλά άργησε και το σουτ του κόντραρε στον Σίλντενφελντ και πέρασε κόρνερ.

Τρία λεπτά αργότερα ήρθε και η πρώτη τελική προσπάθεια για τους γηπεδούχους. Ο Αμπέντ σέντραρε από τα αριστερά, ο Μπεργκ σούταρε στην κίνηση αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.

Με τη συμπλήρωση του πρώτου τετάρτου η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου βρέθηκε πολύ κοντά στο γκολ αλλά το σουτ στην κίνηση από τον Μπεργκ πέρασε πάνω απ’ τα δοκάρια του Γκόμεζ.

Ο Παναθηναϊκός έχει σκοράρει σε όλα σχεδόν τα παιχνίδια του στο πρώτο ημίχρονο ,μάλιστα είναι πρώτος στη σχετική βαθμολογία και το επιβεβαίωσε στο 33ο λεπτό. Η μπάλα κατέληξε στα πόδια του Μπεργκ έπειτα από κόντρα μέσα στην περιοχή, ο Σουηδός δεν έχασε την ευκαιρία και με συρτό σουτ άνοιξε το σκορ πετυχαίνοντας το 14ο γκολ του στο πρωτάθλημα, «πιάνοντας» στην πρώτη θέση της βαθμολογίας τους Μήτρογλου και Μπεν.

Μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους δεν σημειώθηκε κάποια άλλη αξιόλογη φάση και έτσι οι «πράσινοι» πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι στο σκορ.

«Ξύπνησε» και νίκησε…

Στην επανάληψη, οι παίκτες των δύο ομάδων μπήκαν αρκετά δυνατά και στα πρώτα λεπτά ο ρυθμός ήταν αρκετά γρήγορος με την μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω.

Ωστόσο στα πρώτα δέκα λεπτά δεν σημειώθηκε κάποια αξιόλογη φάση και έπρεπε να φτάσουμε στο 59ο λεπτό για να δούμε τον Καρέλη να σουτάρει από τα δεξιά και τον Γκόμεζ να αποκρούει εντυπωσιακά.

Στο 65ο λεπτό ο Μπεργκ πήρε την μπάλα από τα αριστερά, μπήκε στη μεγάλη περιοχή, συνέκλεινε αλλά το σουτ του πέρασε δίπλα απ’ το δεξί δοκάρι του Γκόμεζ. Όσο περνούσε η ώρα ο Παναθηναϊκός έριχνε την απόδοσή του με τον Απόλλωνα να κερδίζει μέτρα για να μπορέσει να πετύχει ένα γκολ και να φτάσει στην ισοφάριση. Ωστόσο, οι παίκτες του Αναστασίου έβγαιναν αρκετά εύκολα στην κόντρα και στο 73ο λεπτό έφτασαν μια ανάσα από το δεύτερο γκολ. Ο Μπεργκ βγήκε τετ α τετ αλλά το τελείωμά του δεν ήταν αυτό που έπρεπε και κατέληξε άουτ.

Επτά λεπτά αργότερα, ό,τι δεν κατάφερε ο Παναθηναϊκός το πέτυχε ο Απόλλων. Ο Σόντενμπεργκ έστρωσε με το κεφάλι στον Άμπροουζ έξω από την περιοχή και ο τελευταίος σούταρε στην κίνηση πετυχαίνοντας ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό γκολ, φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσια.

Οι «πράσινοι» ωστόσο δεν αγχώθηκαν, ανέβασαν στροφές και έξι λεπτά μόλις μετά την ισοφάριση κατάφεραν να πάρουν και πάλι το προβάδισμα. Ο νεοεισελθών Κλωναρίδης πραγματοποίησε το γύρισμα από τα δεξιά και ο Μπεργκ, με το δεύτερο προσωπικό του γκολ, έκανε το 2-1 φτάνοντας τα 15 γκολ στο πρωτάθλημα και πλέον βρίσκεται στην κορυφή του πίνακα των σκόρερς.

Ο Απόλλων κατέρρευσε και στο 90ο λεπτό δέχτηκε και τρίτο γκολ με κάπως ανορθόδοξο τρόπο αφού στο γύρισμα του Ζέκα από τα αριστερά ο Παντελιάδης δεν σημάδεψε σωστά και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, «γράφοντας» το τελικό 3-1.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός (Γ. Αναστασίου): Καπίνο, Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Μπεργκ, Ζέκα, Καρέλης (84′ Κλωναρίδης), Αμπέντ (62′ Μέντες), Νάνο, Σίλντενφελντ, Ντίνας, Πράνιτς (76′ Ατζαγκούν)

Απόλλων (Λ. Σάντσεζ): Τζόρβας, Σόντερμπεργκ, Δεληζήσης, Κόρμπος, Παντελιάδης, Πετρόπουλος, Μίνγκας, Αργυρόπουλος, Ντάλμπεργκ (85′ Παπαζαχαρίας), Λουσέρο, Άμπροουζ

Επιμέλεια: Νίκος Βόπης
Πηγή: novasports.gr