Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι μοίρασαν γκολ σε Κάρντιφ και Φούλαμ αντίστοιχα και η μάχη του τίτλου στην Πρέμιερ Λιγκ συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

Οι δύο ομάδες είδαν την Τσέλσι νωρίτερα να συντρίβει με 6-0 την Άρσεναλ και φαίνεται ότι…εμπνεύστηκαν από το επιθετικό ρεσιτάλ της ομάδας του Ζοσέ Μουρίνιο.

Η Λίβερπουλ αν και τα χρειάστηκε στο πρώτο ημίχρονο κέρδισε με 6-3 την Κάρντιφ στην Ουαλία, ενώ η Σίτι επικράτησε με 5-0 εντός της Φούλαμ.

Νέο ρεσιτάλ Σουάρες

Η Λίβερπουλ μπορεί να μην κερδίσει φέτος τον πρώτο της τίτλο στην Αγγλία από το 1990, καθώς Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι παρουσιάζονται επίσης πολύ δυνατές, όμως η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς έχει ήδη κερδίσει τον τίτλο της πιο συναρπαστικής ομάδας της σεζόν.

Με το 6-3 στο Κάρντιφ και την έκτη σερί νίκη τους, οι «ρεντς» έμειναν στη δεύτερη θέση με 65 πόντους, τέσσερις λιγότερους (αλλά και με ένα ματς λιγότερο) από την Τσέλσι.

Η Λίβερπουλ έφτασε τα 82 γκολ  στη φετινή σεζόν, συντρίβοντας την προηγούμενη καλύτερη επίδοσή της στα χρόνια της Πρέμιερ Λιγκ (78 το 2013-14) και ενώ απομένουν ακόμα οκτώ ματς για να λήξει η σεζόν!

Η Κάρντιφ προηγήθηκε 1-0 και 2-1 αλλά δεν μπόρεσε να κάνει τίποτε καθώς οι Σουάρες, Σκρτελ και Στάριτζ έσπασαν μία σειρά από ρεκόρ.

Ο Ουρουγουανός με το χατ-τρικ του έφτασε τα 28 γκολ και ισοφάρισε την καλύτερη επίδοση παίκτη της Λίβερπουλ στην Πρέμιερ Λιγκ (Ρόμπι Φάουλερ, 1995-96).

Ο Σλοβάκος με τα δύο γκολ του έφτασε τα 6 φέτος και είναι ο αμυντικός με τα περισσότερα γκολ στη φετινή σεζόν, ενώ ο Ντάνιελ Στάριτζ πέτυχε άλλο ένα, σκοράροντας στο 17ο από τα 22 ματς που έχει αγωνιστεί φέτος στο πρωτάθλημα!

Γιάγια και…άντε γεια

Επιθετικό ρεσιτάλ όμως έδωσε και η Σίτι, η οποία συνέτριψε με 5-0 την ουραγό Φούλαμ (εκτός αποστολής ο Μήτρογλου, στον πάγκο ο Καραγκούνης).

Η ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι απέχει μεν έξι πόντους από την πρωτοπόρο Τσέλσι, αλλά με τρία παιχνίδια λιγότερα, τα οποία αν κερδίσει μπορεί να βρεθεί στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Το ματς ήταν προσωπική υπόθεση του Γιάγια Τουρέ, ο οποίος πέτυχε τα πρώτα τρία γκολ της ομάδας του, στο πρώτο χατ-τρικ παίκτη της Σίτι στην Πρέμιερ Λιγκ από τον Απρίλιο του 2012.

Οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν καμία ελπίδα, ειδικά μετά το 54ο λεπτό, όταν έμειναν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Αμορεμπιέτα για ανατροπή στον Σίλβα, με τον Τουρέ να κάνει το 2-0 από τη «βούλα».

Το ρεσιτάλ του Ιβοριανού συμπλήρωσαν οι Φερναντίνιο και Ντεμικέλις.

Στο κόλπο η Έβερτον

Η Έβερτον δυσκολεύτηκε αρκετά εντός έδρας με τη Σουόνσι, όμως πήρε τη νίκη εντός έδρας με 3-2 και παρέμεινε στο κόλπο ακόμα και για την τετράδα, καθώς είναι οκτώ πόντους πίσω από την Άρσεναλ με ένα παιχνίδι λιγότερο και με τους «κανονιέρηδες» να έχουν υποχρεώσεις και στο Κύπελλο.

Ο Μπέινς άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους, οι Ουαλοί ισοφάρισαν με τον Μπονί, αλλά στο δεύτερο μέρος καθάρισαν οι Λουκάκου και Μπάρκλεϊ, πριν μειώσει στο τέλος ο Γουίλιαμς.

Δεν χαρίστηκε η Νιούκαστλ

Η Νιούκαστλ μπορεί να είναι βαθμολογικά αδιάφορη στις τελευταίες αγωνιστικές, αλλά δεν έδειξε διάθεση να χαριστεί στην Κρίσταλ Πάλας.

Οι Λονδρέζοι έφτασαν κοντά στο να πάρουν έναν πολύτιμο πόντο στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ», αλλά οι γηπεδούχοι σκόραραν στο 90′ με τον Παπίς Σισέ και η ομάδα του Τόνι Πούλις παραμένει οριακά πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Βήμα σωτηρίας για Χαλ

Αντίθετα μεγάλη νίκη στην προσπάθεια που κάνει για την παραμονή στην κατηγορία πέτυχε η Χαλ Σίτι, που επικράτησε 2-0 εντός έδρας της Γουέστ Μπρόμιτς και απέκτησε διαφορά οκτώ πόντων από την επικίνδυνη ζώνη.

Ο Γέλαβιτς έχασε πέναλτι στο 32′ για τους γηπεδούχους αλλά ο Ροσίνιορ άνοιξε το σκορ παίρνοντας το «ριμπάουντ».

Στο 38′ ο Σέιν Λονγκ έκανε το 2-0 και οι «μπάγκις» δεν συνήλθαν ποτέ…

«Κελάηδησαν» τα «καναρίνια»!

Αποφασιστικό βήμα για τη σωτηρία της έκανε όμως και η Νόριτς, που κέρδισε 2-0 εντός τη Σάντερλαντ, σε ένα σκληρό ματς με επτά κίτρινες και μία κόκκινη κάρτα.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν νωρίς με τους Σνόντγκρας και Τέτεϊ και από εκεί και πέρα άρχισε το…ξύλο.

Οι φιλοξενούμενοι έμειναν στο 90′ με δέκα λόγω αποβολής του Αλόνσο και βρίσκονται στη ζώνη του υποβιβασμού με τρεις πόντους αλλά και δύο ματς λιγότερα από την Κρίσταλ Πάλας.

Τα αποτελέσματα:

Τσέλσι – Άρσεναλ 6-0
(5′ Ετό, 7′ Σίρλε, 17′ πεν. Αζάρ, 42′, 66′ Όσκαρ, 71′ Σαλάχ)

Κάρντιφ – Λίβερπουλ 3-6
(9′, 88′ Ματς, 25′ Κάμπελ – 16′, 60′, 90′ Σουάρες, 41′, 54′ Σκρτελ, 75′ Στάριτζ)

‘Εβερτον – Σουόνσι 3-2
(20′ πεν. Μπέινς, 54′ Λουκάκου, 58′ Μπάρκλεϊ – 33′ Μπονί, 90′ Γουίλιαμς)

Χαλ -Γουέστ Μπρόμιτς 2-0
(32′ Ροσίνιορ, 38′ Λονγκ)

Μάντσεστερ Σίτι – Φούλαμ 5-0
(26′ πεν., 54′ πεν., 66′ Τουρέ, 84′ Φερναντίνιο, 88′ Ντεμικέλις)

Νιούκαστλ – Κρ. Πάλας 1-0
(90′ Σισέ)

Νόριτς – Σάντερλαντ 2-0
(20′ Σνόντγκρας, 33′ Τέτεϊ)

Γουέστ Χαμ  – Μάντσεστερ Γ.

 Επιμέλεια: Αρης Γεωργίου
Πηγή: novasports.gr