Τον Tom Hanks τον έμαθα από ψιλοχαζοαμερικάνικες ανάλαφρες ταινίες, όπως ήταν “Το Κελεπούρι”, την οποία και σας συνιστώ και “Ο άνθρωπος με το κόκκινο παπούτσι”.Δεν ξέρω αν ήταν το ταλέντο του που με κέρδισε ή η ψιλοαστεία φάτσα του, αλλά, τέλος πάντων, κάτι του βρήκα !
Ώσπου φτάνουμε στο σωτήριο έτος όπου με το έργο “Φιλαδέλφεια” θα γίνει ο αγαπημένος μου ηθοποιός και θα κερδίσει και το Όσκαρ.
Ο Tom θα υποδυθεί τον Andrew Beckett ο οποίος πάσχει από Aids και καταφέρεται εναντίον της εταιρείας που δούλευε.
Ο σκηνοθέτης, με πολύ προσεκτικό τρόπο, κουμαντάρει το -για εκείνη την εποχή- θέμα ταμπού του Aids κι ο Tom δίνει την ερμηνεία της ζωής του.
Να μην ξεχάσω να αναφέρω και το τραγούδι Streets of Philadelphia. Ύμνος! Ερμηνευμένο από τον Bruce Springsteen. Όσκαρ πήρε!
Το καλό σερί συνεχίζεται και την επόμενη χρονιά όπου με το “Forrest Gump” θα γίνουμε οπαδοί του και θα τον ακολουθήσουμε στο ταξίδι του, γνωρίζοντας όλες τις σημαντικές προσωπικότητες της σύγχρονης Αμερικής και θα φωνάξουμε : Run Forrest ! R U N !
Πάλι Όσκαρ πρώτου ανδρικού ρόλου, και τα έκανε ζευγάρι!
Το 1998 θα συναντήσει τον Steven Spielberg στη “Διάσωση του Στρατιώτη Ράιαν”, μια από τις καλύτερες πολεμικές ταινίες όλων των εποχών, ειδικά το πρώτο μισάωρο εκπληκτικό!
Την επόμενη, θα συναντήσει τον παράξενο κόσμο του Steven King στο “Πράσινο Μίλι”, όχι κάτι ιδιαίτερο. Ενώ το 2000 μας συγκινεί η φιλία του με μια μπάλα στο one man show, το “Ναυαγό”, όπου παίζει μόνος του τον μοναδικό επιζώντα σε ένα νησί μέχρι να βρει τον τρόπο να γυρίσει πίσω.
Το 2002 θα προσπαθήσει να κρύψει το καλό πρόσωπό του και να γίνει γκανγκστερ στο “Δρόμο της απώλειας”, ομολογώ ότι με κέρδισε παρόλο που δεν του το είχα.
Όλες οι ενδιάμεσές του, εκτός του “Captain Phillips”, κυμάνθηκαν σε μια μετριότητα (Da Vinci Code, Illuminatti, Cloud Atlas, Ladykillers, Terminal).
Δεν ξέρω αν ήθελε ή αν δεν μπόρεσε ποτέ να βγάλει εκείνη τη μάσκα του πολύπλοκου Αμερικανού ήρωα που, πάντοτε όμως, βρίσκει τον τρόπο και βγαίνει νικητής.
Ερμηνευτικό Top-5:
-Φιλαδέλφεια
-Η διάσωση του στρατιώτη Ράιαν
-Forrest Gump
-Cast Away
-Road to perdition
Απο τον Raging Bull για το Κάθε Μέρα.