Για 70 αγωνιστικά λεπτά ο Άρης κρατούσε το προβάδισμα στην Κομοτηνή (0-1) και συντηρούσε ελπίδες για την παραμονή στη Σούπερ Λίγκα. Το τελικό 2-1 για την 30ή αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, που διαμορφώθηκε στο 90΄, «τελείωσε» τους Θεσσαλονικείς!

Άντεξε στα μετόπισθεν και σκόραρε

Ο Άρης παρουσιάστηκε καλά οργανωμένος στην άμυνα, στο πρώτο ημίχρονο, κι αφού κατάφερε να γλιτώσει τις δύο-τρεις καλές φάσεις που δημιούργησε ο Πανθρανικός κατάφερε να προηγηθεί και να ολοκληρώσει το 45λεπτο όντας, με 1-0, μπροστά στο σκορ. Στο 16΄ οι Θεσσαλονικείς γλίτωσαν από αυτογκόλ του Καμινιώτη, που με προβολή πριν τον Ίγκορ πήγε ν’ απομακρύνει την μπάλα η οποία, όμως, πήρε κατεύθυνση προς την εστία του Διούδη. Η άμυνα του Άρη λειτούργησε καλά, μετά το λάθος, και την απομάκρυνε, ενώ στην επόμενη φάση (18΄) Τάτος και Βλάχος απείλησαν τον γκολκίπερ Αθανασιάδη.

Τρία λεπτά μετά (21΄) ο Μανιάς έκανε κατάχρηση ντρίμπλας στην περιοχή των γηπεδούχων, με το σουτ του, όμως, να μην είναι καλό και να εξουδετερώνεται. Παρά τις αρχικές διακοπές, λόγω ρίψης κροτίδων από την πλευρά των φιλάθλων του Άρη που βρέθηκαν στην Κομοτηνή, το ματς απέκτησε ρυθμό και είχε ευκαιρίες και για τις δύο ομάδες. Στο 32΄ η δεύτερη ολιγωρία της άμυνας των «κίτρινων» δεν κόστισε: Ο Τζάνης πραγματοποίησε ωραία κούρσα από τη δεξιά πλευρά της επίθεσης του Πανθρακικού, η πάσα στον Ίγκορ ήταν «πάρε-βάλε», όμως το πλασέ του Βραζιλιάνου κακό και σταμάτησε στη ρίζα του δεξιού δοκαριού του Διούδη που ήταν εξουδετερωμένος.

Αφού δεν την πάτησε ο Άρης στις προαναφερθείσες φάσεις κατάφερε σ΄ ένα δίλεπτο πίεσης να βρεθεί μπροστά στο σκορ. Στο 35΄ ο Τάτος ανάγκασε τον Αθανασιάδη σε μία εξαιρετική επέμβαση και δευτερόλεπτα αργότερα (36΄) σ΄ ένα μεγάλο λάθος. Ο Έλληνα γκολκίπερ δεν υπολόγισε καλά την τροχιά της μπάλας από την εκτέλεση του Τάτου, βρήκε αέρα και με καρφωτή κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι ο Κύργιας, που είχε προωθηθεί, άνοιξε το σκορ. Έτσι έκλεισε ένα ημίχρονο που ο Άρης βγήκε συνολικά κερδισμένος, εκμεταλλευόμενος τα αγωνιστικά προβλήματα του Πανθρακικού.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Πανθρακικός (Άκης Μάντζιος / 3-5-2): Αθανασιάδης – Παπαγεωργίου (46΄ Χασομέρης), Εμπόου, Χρήστου – Ντιόγκο (46΄ Μολίνα), Λαδάκης, Μπεν Σαμπάτ, Ρομέου, Μπαϊκαρά – Τζάνης (86΄ Καθάριος), Ίγκορ
Αναπληρωματικοί: Πασχαλάκης, Τριανταφύλλου, Χασομέρης, Μολίνα, Καθάριος, Μακρυδημήτρης, Μαμούτ

Άρης (Σούλης Παπαδόπουλος / 4-2-3-1): Διούδης – Βαγγέλη, Γιαννίτσης, Κύργιας, Βλάχος (75΄ Κουσίδης) – Οικονομόπουλος, Τσιάρας (82΄ Αγγελούδης) – Τσουμάνης, Τάτος, Καμινιώτης (64΄ Ηρακλής) – Μανιάς
Αναπληρωματικοί: Γουναρίδης, Τριανταφυλλάκος, Αγγελούδης, Νταμαρλής, Ηρακλής, Σουνάς, Κουσίδης

ΓΗΠΕΔΟ: Δημοτικό Στάδιο Κομοτηνής

ΓΚΟΛ: 0-1 (36΄ Κύργιας), 1-1 (72΄ Μολίνα), 2-1 (90΄ Ίγκορ)
Κίτρινες κάρτες: 13΄ Ρομέου, 38΄ Λαδάκης – 15΄ Τσιάρας, 64΄ Μανιάς, 69΄ Ηρακλής
Κόκκινες κάρτες: –

Διαιτητής: Ιωάννης Δελφάκης (Αρκαδίας)
Βοηθοί: Δήμος Αναστόπουλος (Αρκαδίας) / Τρύφων Πετρόπουλος (Αρκαδίας)
Τέταρτος: Απόστολος Αμπάρκιολης (Καβάλας)
Παρατηρητής: Χρήστος Γενναίος (Αθηνών)

Επιμέλεια: Λάμπρος Γκαραγκάνης

Πηγή: novasports.gr