Στο ποδόσφαιρο δε νικά πάντα ο καλύτερος και αυτό συνέβη και στο Αγρίνιο, εκεί όπου ο Παναιτωλικός είχε την υπεροχή, είχε τις ευκαιρίες, αλλά ο Αστέρας ήταν αυτός που κατέκτησε το τρίποντο, χάρη στο τέρμα του Σανκαρέ (64′). Οι Αρκάδες είχαν και χαμένο πέναλτι, με τον Ράφαελ να μπλοκάρει την μπάλα στην εκτέλεση του Μπαράλες (83′), ενώ τελείωσαν το ματς και με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Κοντοέ (2η κίτρινη στο 88′)

Μετά τον Ατρόμητο, ο Αστέρας Τρίπολης έγινε η δεύτερη ομάδα που καταφέρνει να φύγει από το γήπεδο του Αγρινίου με τους βαθμούς της νίκης, που τον φέρνουν σε απόσταση δύο βαθμών από τον Παναθηναϊκό.

Ο Παναιτωλικός από το πρώτο λεπτό πήρε τα ηνία του αγώνα, έχοντας κερδίσει τις μάχες στη μεσαία γραμμή, ωστόσο οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να απειλήσουν ιδιαίτερα τον Μπαντή. Η ταχύτητα του Καμαρά δημιουργούσε προβλήματα στην άμυνα των Αρκάδων, ενώ ο Μαρτίνες οργάνωνε άψογα τις επιθέσεις της ομάδος του.

Εκεί που τα χάλαγαν οι παίκτες του Μάκη Χάβου ήταν στην τελική προσπάθεια, με αποτέλεσμα ο γκολκίπερ του Αστέρα Τρίπολη να μην έχει χρειαστεί να κάνει τη μεγάλη επέμβαση για να κρατήσει ανέπαφη την εστία του.

Ο Στάικος Βεργέτης από τη μεριά του έβλεπε τους ποδοσφαιριστές της ομάδας του να μην μπορούν να διατηρήσουν την μπάλα στην κατοχή τους για πολύ ώρα και να βρίσκονται συνέχεια σε θέση άμυνας. Χαρακτηριστικό ήταν πως ο παίκτης που είχε ξεχωρίσει από τους φιλοξενούμενους ήταν ο Ζησόπουλος, ο οποίος είχε “καθαρίσει” πολλές φάσεις μέδσα στην περιοχή.

Μετά τα μισά του πρώτου ημιχρόνου και για δέκα περίπου λεπτά ο Παναιτωλικός είχε κλείσει τον Αστέρα Τρίπολης στην περιοχή του και έχανε τη μία ευκαιρία μετά την άλλη. Οι Αρκάδες στα τελευταία λεπτά μπόρεσαν να παγώσουν το ρυθμό και κέρδισαν κάποια μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς να καταφέρουν να δημιουργήσουν ιδιαίτερα προβλήματα στους Αγρινιώτες.

Ο Μάκης Χάβος στο 57′ άλλαξε πρόσωπα στην κορυφή της επίθεσης του με τον Μπούντιμιρ να δίνει τη θέση του στον Μπόγιοβιτς, ο οποίος επτά λεπτά αργότερα “έχασε” τον Σανκαρέ στο κόρνερ, με τον αμυντικό του Αστέρα Τρίπολης να στέλνει με σουτ την μπάλα στα δίχτυα και να βάζει τους Αρκάδες σε θέση οδηγού.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν την υπεροχή και πιέζουν για το γκολ, αλλά πλέον οι φιλοξενούμενοι είχαν οπισθοχωρήσει και άλλο, κλείνοντας τους διαδρόμους προς την εστία του Μπαντή. Ο τελευταίος στο 78′ έκανε μία από τις πιο δύσκολες αποκρούσεις του πρωταθλήματος, σταματώντας με το ένα χέρι το βολέ του Καμαρά μέσα από την περιοχή και στη συνέχεια έπεσε και έδιωξε σε κόρνερ το νέο σουτ που επιχείρησε ο έμπειρος επιθετικός του Παναιτωλικού.

Στο 83′ ο Αστέρας είχε την ευκαιρία να “καθαρίσει” το ματς και να μετατρέψει σε διαδικαστικό χαρακτήρα τα εναπομείναντα λεπτά, όταν ο Ζαχαριάδης έδειξε την άσπρη βούλα μετά από χέρι του Κούσα. Ο Μπαράλες που ανέλαβε να εκτελέσει την εσχάτη των ποινών, λίγα δευτερόλεπτα πριν δώσει τη θέση του στον Χουάνμα, είδε τον Ράφαελ να πέφτει στην αριστερή του γωνία και να μπλοκάρει την μπάλα. Τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα για τους φιλοξενούμενους στο 88′, καθώς ο Κοντοές αντίκρισε για δεύτερη φορά την κίτρινη κάρτα και πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια.

Παρόλο την προσπάθεια, ο Παναιτωλικός δεν μπόρεσε στα τελευταία λεπτά να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης και έτσι γνώρισε την ήττα, με τον Αστέρα να κατακτά το τρίποντο λίγες μέρες πριν φιλοξενήσει τον Ολυμπιακό.

Διαιτητής: Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)
Κόκκινη κάρτα: Κοντοές (88΄, δεύτερη κίτρινη)
Κίτρινες κάρτες: Μπούντιμιρ, Μπόγιοβιτς, Σφακιανάκης, Μύγας – Σανκαρέ

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Mάκης Χάβος): Ράφαελ, Κούσας, Καμαρά, Γοδόι, Σφακιανάκης, Μαρτίνεζ, Γκάλο, Μπούντιμιρ (56΄ Μπόγιοβιτς), Μπακάκης (75΄ Μύγας), Ανέν (81΄ Κουτρουμάνος), Μπικέι.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάικος Βεργέτης): Μπαντής, Μουνάφο, Μπαράλες (84΄ Χουάνμα), Τσαμπούρης, Ζησόπουλος, Σανκαρέ, Βάλντο (67΄ Ναβάρο), Κουρμπέλης, Ντε Μπλάσις (90΄ Κυριακόπουλος), Κοντοές, Εντό.

Πηγή: novasports.gr