Το 25% του σωματικού του βάρους έχει χάσει ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 Μίχαελ Σουμάχερ, ο οποίος βρίσκεται σε τεχνητό κώμα εδώ και 83 ημέρες, μετά το ατύχημά του στο θέρετρο Μιραμπέλ στις Γαλλικές Άλπεις την ώρα που έκανε σκι. Η ιταλική «Gazzetta dello Sport» και η γερμανική «Bild» φιλοξενούν σήμερα ρεπορτάζ για τη δραστική απώλεια βάρους του «Σούμι»

«Ενώ η απώλεια βάρους των ασθενών σε κώμα είναι φυσιολογική, η απώλεια 20 κιλών είναι μεγάλη για άτομα κανονικού βάρους» δήλωσε ο καθηγητής του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Κάρλσμπαντ Κουρτ Ντιμ.

«Πρέπει να υποθέσει επίσης κανείς ότι οι μύες του θα έχουν υποβαθμιστεί πολύ λόγω της ακινησίας» συμπλήρωσε.

Αν και ο 45χρονος πιλότος της F1 υποβάλλεται σε μασάζ στους μυς του σε καθημερινή βάση, ο καθηγητής τόνισε ότι αυτό δεν είναι αρκετό για να σταματήσει η συρρίκνωσή τους.

Η σύζυγος του Μίχαελ Σουμάχερ Κορίνα, η 17χρονη κόρη του Τζίνα-Μαρί και ο 14χρονος γιος του Μικ, περνούν 8 ώρες στο πλευρό του, μιλώντας του και προσευχόμενοι για ένα θαύμα.

Οι θεράποντες ιατροί πιστεύουν ότι αν ξυπνήσει θα χρειαστεί πολλά χρόνια εντατική θεραπεία για να ανακτήσει πλήρως την ικανότητα κίνησης και ομιλίας.

Πηγή: www.zougla.gr