Έντονες ανησυχίες εγείρει η απότομη απαγόρευση του Twitter από τον Ερντογάν στην Τουρκία. Οι ανησυχίες περιστρέφονται κυρίως γύρω από το ενδεχόμενο να μπει λουκέτο και σε άλλα κοινωνικά δίκτυα από τη τουρκική κυβέρνηση.

Ο Πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν μάλιστα, έχει απειλήσει κατά το παρελθόν να μπλοκάρει το Facebook και το YouTube.
Χαρακτηριστικό είναι ότι τα αιτήματα της τουρκικής κυβέρνησης για απαγόρευση δημοσίευσης ορισμένων βίντεο στο youtube απορρίφθηκε από τη Google, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal την Παρασκευή , το οποίο επικαλείται ανώνυμες πηγές .

Μερικοί άνθρωποι στο Google φοβόταν επικείμενη διακοπή ρεύματος στον απόηχο της απαγόρευσης του Twitter , το περιοδικό αναφέρεται στους ανθρώπους , όπως λέει .

Η απαγόρευση , η οποία έχει αποδειχθεί ότι είναι δεν είναι απολύτως αποτελεσματική , είναι η τελευταία προσπάθεια από την κυβέρνηση να φιμώσει τα επικριτικά σχόλια που ρέουν ελεύθερα σε απευθείας σύνδεση με τα κοινωνικά δίκτυα .

Οι αναλυτές και παρατηρητές δήλωσαν ότι παρά το γεγονός ότι δεν τους αφορούσε άμεσα ότι η απαγόρευση στην Τουρκία, ωστόσο θα μπορούσε να ενθαρρύνει και άλλες κυβερνήσεις να ακολουθήσουν το παράδειγμά της και να κλειδώσουν το Twitter.

Πηγή: zougla.gr