alexandria-gidas.gr

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΑ Αλεξάνδρειας  Δημήτρης Παπαδόπουλος ανακοίνωσε:

” Διαβάζοντας τα δημοσιεύματα, που έχουν κατακλύσει τα μέσα μαζικής επικοινωνίας και βλέποντας τις άδικες και ανυπόστατες κατηγορίες που εκτοξεύονται από κάποια Γραφεία Τύπου ένιωσα έντονη την επιθυμία ν’ απαντήσω και να προστατέψω έτσι το πρόσωπό μου. Ξέρω κι εγώ να χρησιμοποιώ πολύ καυστικές εκφράσεις και θα μπορούσα να γίνω ήρωας απαριθμώντας λάθη και παραλείψεις του παρελθόντος και καυτηριάζοντας μια νοοτροπία, που όλοι οι Δημότες της Αλεξάνδρειας έχουν καταδικάσει.

Αντί να δώσω μια τέτοια απάντηση προτίμησα να «μιλήσω» με τα έργα που έγιναν την τριετία που ήμουν πρόεδρος της ΚΕΔΑ  και ν’ αφήσω ελεύθερους τους Δημότες να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

Παρακάτω καταγράφω τα έργα που εκτελέστηκαν και στη συνέχεια θα παρουσιάσω φωτογραφικό υλικό για να τεκμηριώσω όλα τα λεγόμενά μου και να μην αφήσω καμία σκιά να πλανάται και να δημιουργεί αμφιβολίες.

Βρεφονηπιακός Σταθμός Παλαιού Σκυλιτσίου. Βάψαμε το κτίριο και προβήκαμε στην εκτέλεση έργων συντήρησης. Αγοράσαμε πολλά παιχνίδια και όργανα ώστε το έργο της αγωγής των παιδιών του Σταθμού να γίνεται με περισσότερη άνεση και ευκολία.

Κέντρο στήριξης ΡΟΜΑ. Έγινε γενική επισκευή του κτιρίου και μπορούν πλέον οι εργαζόμενοι εκεί να ζουν σ’ έναν αξιοπρεπή χώρο και να προσφέρουν σωστά και υπεύθυνα τις υπηρεσίες τους.

Δημοτική Φιλαρμονική . Στο παλιό κτίριο του Γυμνασίου Ψυχούλα κάναμε εργασίες συντήρησης της στέγης, αντικαταστάθηκαν τα παλαιά μηχανήματα θέρμανσης και ψύξης του χώρου έγινε η βαφή του κτιρίου και οι μαέστροι βοηθήθηκαν παντοιοτρόπως ώστε να μπορούν να εκτελούν τα καθήκοντά τους με τον καλύτερο τρόπο.

Στο χώρο του κολυμβητηρίου οι μπασκέτες ήταν κατεστραμμένες. Με ελάχιστα έξοδα τις επισκευάσαμε και τις παραδώσαμε στη νεολαία μας για άθληση σ’ αυτό το σπορ.

Κατασκευάσαμε , ύστερα από πρόταση πολλών φιλάθλων που μας επεσήμαναν την έλλειψη, δύο γήπεδα μπιτς βόλεϊ για να μπορούν τα αγόρια και τα κορίτσια της πόλης και της περιοχής να αθλούνται σ’ αυτό το άθλημα που το λατρεύουν πάρα πολλοί άνθρωποι.

Κατασκευάσαμε επίσης κι ένα γήπεδο Βόλεϊ για να ικανοποιήσουμε κι αυτή την πλευρά των φιλάθλων.

Ανακαινίσαμε τα γήπεδα του τένις που ήταν εγκαταλελειμμένα και διοργανώσαμε πρωτάθλημα τένις με συμμετοχή πολλών αθλητών.
Κατασκευάσαμε , με ελάχιστα έξοδα το τονίζουμε γ’ άλλη μια φορά, το γήπεδο ποδοσφαίρου 5Χ5 όπου αθλούνται καθημερινά δεκάδες παιδιά.

Το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής ήταν εγκαταλελειμμένο. Το καθαρίσαμε το ετοιμάσαμε και πολύ σύντομα θα αρχίσει να λειτουργεί προσφέροντας στα παιδιά τις πολύ αναγκαίες υπηρεσίες του. Εδώ πρέπει να ευχαριστήσουμε την Πυροσβεστική Υπηρεσία της πόλης μας για τη μεγάλη βοήθεια που μας έδωσε για να ολοκληρωθεί ο καθαρισμός και το Αστυνομικό Τμήμα που θα μας βοηθήσει στην παροχή μαθημάτων κυκλοφοριακής αγωγής στα παιδιά.

Μια πάγια ανάγκη των κατοίκων ήταν η δημιουργία ενός ασφαλούς διαδρόμου για περίπατο. Επειδή οι κάτοικοι που επιδίδονται σ’ αυτή την ενασχόληση κινδύνευαν στους αυτοκινητόδρομους, όπου περπατούσαν, σκεφτήκαμε και δημιουργήσαμε έναν διάδρομο περιπάτου 700 μέτρων περίπου περιφερειακά στο χώρο το αμφιθεάτρου, όπου τοποθετήσαμε φωτιστικά σώματα και φυτέψαμε δέντρα. Ήδη μελετήσαμε και θα υλοποιήσουμε και κάτι άλλο. Θα τοποθετηθούν συντομότατα μεγάφωνα περιφερειακά στο αμφιθέατρο ώστε να ακούγεται μια ωραία μουσική που ασφαλώς και θα ευχαριστεί τους περιπατούντες.

Στο θέμα της εφαρμογής του προγράμματος του μαζικού αθλητισμού καταγράψαμε περίπου 1000 αθλούμενους. Ο αριθμός είναι πολύ μεγάλος και δείχνει την αποδοχή του προγράμματος από τους δημότες.

Δημιουργήσαμε δύο νέες αίθουσες για εφαρμογή του προγράμματος και σε μια Τρίτη αίθουσα έγιναν σημαντικές εργασίες συντήρησης. Αγοράστηκαν πολλά όργανα για την ολοκληρωμένη άθληση των δημοτών, σύμφωνα με τις υποδείξεις των αρμόδιων γυμναστών.

Στο κλειστό γυμναστήριο έγιναν εκτεταμένες εργασίες συντήρησης στη στέγη κυρίως (στεγανοποίηση της οροφής, βάψιμο όλου του κτιρίου – σημαντική δαπάνη- και δημιουργήσαμε προδιαγραφές για να γίνονται στο κλειστό Γυμναστήριο αγώνες 5Χ5).

Στον εξωτερικό χώρο δημιουργήσαμε ένα γήπεδο μπάσκετ τοποθετώντας δύο νέες μπασκέτες.

Στο Εθνικό Στάδιο τοποθετήθηκαν καινούργιες σχάρες, που είχαν κλαπεί καθώς επίσης και προστατευτικές σχάρες στα φρεάτια του γηπέδου.

Δημιουργούμε και θα δώσουμε πολύ σύντομα στη διάθεση του κοινού έναν χώρο για την άθληση με βάρη και άλλα όργανα του στίβου ώστε ο χώρος αυτός να γίνει ένα ολοκληρωμένο προπονητικό Κέντρο.

Επίμονη πρόταση του Προέδρου της ΚΕΔΑ, που την αποδέχτηκε και ο κ. Δήμαρχος είναι να στρωθεί με ταρτάν και ο υπόλοιπος χώρος του γηπέδου. Η δράση αυτή δρομολογήθηκε και οδεύει σύντομα στη λύση.

Στους πολιτιστικούς Συλλόγους ολόκληρου του Δήμου σταθήκαμε αρωγοί βοηθώντας ουσιαστικά στις εκδηλώσεις που διοργάνωσαν.

Ανταποκριθήκαμε σ’ όλες τις αιτήσεις και απαιτήσεις των Συλλόγων.

Παραχωρήσαμε τραπεζοκαθίσματα, που αγοράστηκαν μια φορά αλλά τα χρησιμοποιούμε πολύ συχνά κάνοντας πολύ μεγάλη οικονομία, χορηγήσαμε επίσης ηχητικές καλύψεις κι ό,τι άλλο ήταν αναγκαίο. Ευχαριστούμε τους Συλλόγους για την πολύ σπουδαία δουλειά που επιτέλεσαν και για το αίσθημα συνεργασίας που ανέπτυξαν.

Διοργανώσαμε πολιτιστικές εκδηλώσεις στο αμφιθέατρο αλλά και σε όλα τα δημοτικά και κοινοτικά διαμερίσματα που πραγματικά ευχαρίστησαν το λαό κι έδωσαν μια διάθεση χαράς και κεφιού. Γίναμε δέκτες πολλών συγχαρητηρίων από εκατοντάδες δημότες, για την ποιότητα των πολιτιστικών εκδηλώσεων, την άρτια οργάνωση και την καταπληκτική απήχηση που είχαν στο κοινό. Τις εκδηλώσεις αυτές παρακολούθησε πλήθος κόσμου  απ’ όλο το Δήμο αλλά και την ευρύτερη περιοχή. Έγινε έτσι η Αλεξάνδρεια το κέντρο που προσείλκυσε όλους τους κατοίκους για να τους προσφέρει μια διασκέδαση υψηλών απαιτήσεων με πολύ μικρή δαπάνη.

Ο χώρος του Αμφιθεάτρου μας απασχόλησε ιδιαίτερα. Ήταν εγκαταλελειμμένος κι αυτό είναι γνωστό. Με τις άοκνες προσπάθειες του Προέδρου, του Δ.Σ. και των εργαζομένων της επιχείρησης μετατράπηκε σ’ ένα άρτιο αθλητικό κέντρο, όπου εκατοντάδες άνθρωποι κάθε μέρα το καλοκαίρι ιδιαίτερα αλλά ακόμη και στη διάρκεια του χειμώνα έρχονται για να ασχοληθούν με το αγαπημένο τους σπορ.

Ο αριθμός των αθλουμένων στο Κολυμβητήριο έσπασε όλα τα ρεκόρ κι έκανε το σπουδαίο αυτό αθλητικό δημιούργημα να θεωρείται καμάρι της πόλης μας. Πρέπει όμως να τονίσουμε ότι το Κολυμβητήριο ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ. Με προσωπικές ενέργειες του Προέδρου και με τη βοήθεια όλου του προσωπικού και άλλων παραγόντων του Δήμου εξεδόθη η άδεια και λύθηκε έτσι ένα μεγάλο πρόβλημα.

Το γεγονός ότι εντάχτηκε στο ΕΣΠΑ το έργο της μετατροπής του Κολυμβητηρίου σε Κλειστό είναι μια πολύ μεγάλη επιτυχία του Δήμου Αλεξάνδρειας, της ΚΕΔΑ φυσικά και του Προέδρου κ. Παπαδόπουλου Δημήτρη, που βοήθησε ώστε το κολυμβητήριο να είναι βιώσιμο και να βοηθήσει τη νεολαία να αθλείται 12 μήνες το χρόνο στον υγρό στίβο. Το έργο αυτό που ήταν το όνειρο του Προέδρου της ΚΕΔΑ κ. Παπαδόπουλου Δημήτρη,  των κατοίκων της Αλεξάνδρειας και ιδιαίτερα των νέων γίνεται πραγματικότητα με πολύ γρήγορους ρυθμούς και θα αποτελέσει ένα ακόμη στολίδι στην υποδομή της πόλης και της περιοχής για το μέλλον.

Για τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης των Παιδιών (ΚΔΑΠ) έχουμε να πούμε ότι λειτούργησαν πάρα πολύ καλά, εξοπλίστηκαν με ό, τι ήταν αναγκαίο και βοήθησαν πολλά παιδιά να εκδηλώσουν τα ταλέντα της δημιουργικότητάς τους και να δημιουργήσουν ελπίδες για το μέλλον τους.

Στον τομέα της τουριστικής ανάπτυξης της πόλης και της περιοχής προβήκαμε στη διοργάνωση διάφορων εκδηλώσεων με σκοπό τη συγκέντρωση των ανθρώπων σε διάφορες γιορτές όπως η Γιορτή της Πίτας, η διοργάνωση των αγώνων Βόλεϊ στην οδό Βετσοπούλου, οι διάφορες εκδηλώσεις των χορωδιών μας κ.λ.π.

Αυτά τα έργα θεώρησα σκόπιμο να τα προβάλω ώστε να τα πληροφορηθούν οι Δημότες και να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Πολύ σύντομα θα δημοσιεύσουμε φωτογραφικό υλικό από τα έργα αυτά και τις δράσεις της ΚΕΔΑ ώστε να μην αμφισβητείται τίποτε και να υπάρχει καλύτερη ενημέρωση”.