Ο Δημοτικός Σύμβουλος Βέροιας και Πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας απαντά στην “προκλητική” ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας που εξέδωσε λίγες μέρες πριν. Η απάντηση του Γιώργου Κάκαρη αναφέρει:

“Με πρόσκληση από το ΣΥΡΙΖΑ και με χαρά μετείχα ως υποψήφιος και εκλέχτηκα στη 2η  θέση εκπροσώπησης στη Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ  από  Δήμο Βέροιας.

Θέλησα να δώσω τον αγώνα μου με ένα νέο άνθρωπο τον Αλέξη Τσίπρα για το μέλλον των παιδιών μου και των παιδιών όλων μας.

Στην διαδικασία αυτή ο ΣΥΡΙΖΑ Βέροιας με δέχτηκε χωρίς όρους, δεν ήταν άγνωστο ποιος ήμουν και που ανήκα, ξαφνικά μετά από μήνες συγκεκριμένα τον Απρίλιο και όχι αμέσως μετά όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, με προφάσεις δημιουργήθηκαν από κάποιους προβλήματα δημιουργώντας λάθος εικόνα και εντυπώσεις στην κοινωνία της Βέροιας.

 Η από 1 Απριλίου 2013 πρόταση για  αναστολή της κομματικής μου ιδιότητας του μέλους του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και μάλιστα χωρίς καν να ενημερωθώ, χωρίς καν να έχει συζητηθεί, επέδειξε μια εντελώς αντιδημοκρατική και αντιδεοντολογική συμπεριφορά κάποιων στην οργάνωση της Βέροιας.

Η μέχρι στιγμής λειτουργία κάποιων στην οργάνωση της Βέροιας, επιδεικνύει συμπεριφορά «κλειστού κλάμπ» που θέση έχουν μόνο οι υπάκουοι υπήκοοι της αυλής των κυρίων αυτών.

Από την πρώτη στιγμή έδειξαν εχθρότητα απέναντι μου γιατί είχα 40 μονοσταυρίες και γιατί πέρασα σε ψήφους τον γραμματέα της οργάνωσης της Βέροιας.

Θεωρώ ότι ο αγώνας είναι κοινός και ο στόχος συγκεκριμένος για την δημιουργία ελπίδας στον ελληνικό λαό, κάποιοι έχουν στο μυαλό τους μάλλον μόνο τα οφίτσια και τις καρέκλες.

Ένα κόμμα δημοκρατικό όπως ο ΣΥΡΙΖΑ που είναι προ των πυλών της διαχείρισης των τυχών του ελληνικού λαού θεωρώ απαράδεκτο και ανεπίτρεπτο να έχει κάποια στελέχη που ακολουθούν τέτοιες πρακτικές.

Στον αγώνα αυτό που κάνουμε για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και το γκρέμισμα από τα ηνία της χώρας των οσφυοκαμπτών και προσκυνημένων στο κεφάλαιο και στις ξένες δυνάμεις, θεωρώ πως δεν έχουμε την πολυτέλεια για αποκλεισμούς και νοοτροπίες περιχαράκωσης.

Κάποιοι που αισθάνθηκαν άβολα με την παρουσία μου στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να κατανοήσουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ του 4% έγινε 27%. Ας γίνει αντιληπτό ότι τα δεδομένα άλλαξαν και είναι φυσιολογικό να υπάρξει και άνοιγμα εκτός από τη βάση και στον κομματικό μηχανισμό. Η αριστερά είναι του λαού και δεν έχει ιδιοκτήτες ή οικοπεδούχους.

 Στον αγώνα κατά του ξεπουλήματος της πατρίδας μας δεν χωράνε μικρότητες, ούτε το ζητούμενο είναι οι καρέκλες, αυτά άλλωστε ούτε ενδιαφέρουν αλλά και διώχνουν τον κόσμο.

Τις εντυπώσεις που προσπαθούν να δημιουργήσουν δολίως, κουτοπόνηρα και μικρόψυχα οι συντάκτες της ανακοίνωσης στο ΣΥΡΙΖΑ Βέροιας σχετικά με την αποζημίωση ΔΗΠΕΘΕ είναι γελοίες, γιατί αν με ενδιέφερε κάτι τέτοιο δεν θα χάριζα στο δήμο αποζημιώσεις της πρώτης θητείας μου ως πρόεδρος ΔΗΠΕΘΕ ή ΔΕΤΟΠΟΚΑ αρκετών χιλιάδων ευρώ. Ούτε φυσικά θα έβαζα από την τσέπη αρκετές χιλιάδες ευρώ ή θα έπαιρνα προσωπικά δάνεια για την εύρυθμη λειτουργία του ΔΗΠΕΘΕ.

Στο θέμα αποζημίωση μην κρίνουν κάποιοι εξ ιδίων τα αλλότρια όντας αποσπασμένοι στο κόμμα και μισθοδοτούμενοι από την Βουλή των Ελλήνων χωρίς να κάνουν απολύτως τίποτε (όπως μπορεί να δεί ο κάθε πολίτης σε παρακάτω δ/νσεις http://reducecostinparliament.blogspot.gr/2012/08/blog-post_28.html, http://xronikagr.blogspot.gr/2013/11/blog-post_6382.html)

Η κεντρο-αριστερά έχει και μπορεί να δώσει στην πατρίδα μας, μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, να αποκαταστήσει τις κοινωνικές αδικίες που έχει επιφέρει η πολιτική των μνημονίων. Εγώ θα παραμείνω στρατιώτης σε αυτό τον αγώνα όσο και αν ενοχλεί κάποιους αυτό”.