Θύματα απάτης από 64χρονο επιτήδειο έπεσαν δύο ταξιτζήδες από τη Χαλκιδική. Ο 64χρονος, σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, παρίστανε τον… πρέσβη, εισπράττοντας χρήματα από τους αυτοκινητιστές με την υπόσχεση της δήθεν αποκλειστικής απασχόλησής τους στο μέλλον.

Όπως ανακοινώθηκε, ο “μαϊμού” πρέσβης επικοινώνησε τηλεφωνικά τον προηγούμενο μήνα με τα ανυποψίαστα θύματα, ηλικίας 52 και 55 ετών, στα οποία πρότεινε -με το δέλεαρ των υψηλών ημερήσιων αμοιβών- να αναλάβουν τις μετακινήσεις έξι διπλωματών κατά τη διάρκεια τρίμηνης περιοδείας τους στη Χαλκιδική.

Οι ταξιτζήδες πείστηκαν και κατέθεσαν σε λογαριασμό του το ποσό των 1800 ευρώ έκαστος, το οποίο ζήτησε ο 64χρονος ως εγγύηση για τη συνεργασία τους. Γρήγορα όμως αντιλήφθηκαν ότι επρόκειτο για απάτη και την κατήγγειλαν στις αστυνομικές αρχές.

Παρόμοια απάτη αποκαλύφθηκε πριν από λίγες μέρες στη Δράμα, όπου 57χρονος εξαπάτησε δύο 43χρονους αυτοκινητιστές, στους οποίους -και σ’ αυτήν περίπτωση- παρουσιάστηκε ως πρέσβης.

Μέχρι τώρα, ωστόσο, δεν έχει προκύψει κάποια σχέση μεταξύ των δύο παραπάνω δραστών, παρότι η μεθοδολογία τους είναι η ίδια.

Πηγή: skai.gr