Tον αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας κ. Κώστα Καραπαναγιωτίδη επισκέφθηκε το πρωί της Πέμπτης 20 Μαρτίου 2014 ο υποψήφιος Δήμαρχος Βέροιας κ. Χρήστος Σκουμπόπουλος και στελέχη της «Αυτοδιοικητικής Συνεργασίας», συνεχίζοντας τις επαφές με θεσμικά πρόσωπα του Δήμου Βέροιας.

Ο κ. Καραπαναγιωτίδης, αφού υποδέχτηκε στο γραφείο του τον κ. Σκουμπόπουλο και τους συνεργάτες του, αναφέρθηκε στην αυτοδιοικητική εμπειρία και ικανότητα του τέως και εκ νέου υποψηφίου Δημάρχου Βέροιας, ενώ παράλληλα άφησε πολλές αιχμές για την απερχόμενη Δημοτική Αρχή της κας Ουσουλτζόγλου.

Ο Χρήστος Σκουμπόπουλος ζήτησε να ενημερωθεί για τρία θέματα: Την 8ετή συνεργασία του με τον Δήμο Βέροιας και τα έργα που έγιναν αυτά τα χρόνια στη Βέροια, τις ενέργειες που έκανε η Περιφέρεια για την απομάκρυνση της Πανεπιστημιακής Σχολής και του Β’ Σ.Σ. από τη Βέροια και για την εξέλιξη της κατασκευής του Διοικητηρίου Ημαθίας.

Απαντώντας, ο Κώστας Καραπαναγιωτίδης ανέφερε ότι στα 8 χρόνια που διετέλεσε νομάρχης και αντιπεριφερειάρχης, μόνο ένα έργο έγινε στη Βέροια, η πεζογέφυρα της οδού Θερμοπυλών, γιατί δεν υπήρξαν από τον Δήμο άλλες προτάσεις.

Για το θέμα της απομάκρυνσης Β’ Σ.Σ. και Σχολής, απάντησε ότι η Σχολή δεν θυμάται να έχει συζητηθεί ή να έχει απασχολήσει το Περιφερειακό Συμβούλιο, ενώ για το Β’ Σ.Σ. έγιναν ενέργειες από τοπικούς φορείς (Βουλευτές, Μητροπολίτη, αντιπεριφέρεια, Δήμο Βέροιας κ.α.), ωστόσο δεν συζητήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο για λήψη κάποιας απόφασης, καθώς, όπως είπε, «η διοίκηση Τζιτζικώστα δεν συνηθίζει να εκδίδει ψηφίσματα για ψίλου πήδημα».

Τέλος, για το Διοικητήριο ανέφερε ότι το θέμα έχει φτάσει μέχρι τα τεύχη δημοπράτησης μέσω ΣΔΙΤ και «κόλλησε» εκεί, λόγω του πρώην υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση.