Το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Σχολή Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών, Τμήμα Διεθνών κι Ευρωπαϊκών Σπουδών πραγματοποιεί στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Πρόγραμματος Jean Monnet “Learning EU at Schools”, παρουσιάσεις προσαρμοσμένες στις εκπαιδευτικές ανάγκες μαθητών Δημοτικού, με τίτλο “Europe at Schools through Art and Simulation” και θέμα « Βιώσιμες Λύσεις για την Ενεργειακή Πολιτική της Ε.Ε».

Την Παρασκευή 14 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε προσομοίωση στους μαθητές της Ε` και ΣΤ` τάξης του 3ου Δημοτικού σχολείου Κορυδαλλού στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Κορυδαλλού.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Στέφανος Χρήστου παρευρέθη στην προσομοίωση, απευθύνοντας χαιρετισμό στους παρευρισκόμενους εκπαιδευτικούς και μαθητές. Συνεχάρη τους υπεύθυνους φορείς και τόνισε ότι ανάλογα προγράμματα με αυτό είχαν υλοποιηθεί κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Δήμαρχος Κορυδαλλού τα οποία συμπεριλάμβαναν ανάλογες προσομοιώσεις που είχαν στόχο να εξοικειωθούν τα παιδιά με την δημόσια διοίκηση και την τοπική αυτοδιοίκηση. Η αναγκαιότητα δημιουργίας και υλοποίησης τέτοιων προγραμμάτων είναι επιτακτική προκειμένου να ενισχυθεί η συνείδηση των αυριανών Ευρωπαίων πολιτών.

Πηγή: energypress.gr