Τροπολογία για τη συνταξιοδότηση των αγροτών που έχουν γεννηθεί το 1948 και θεμελίωναν δικαίωμα συνταξιοδότησης την 1/1/2013, πριν θεσμοθετηθεί η αλλαγή ορίου ηλικίας, κατέθεσαν 35 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας την οποία συνυπέγραψε και ο Βουλευτής Ημαθίας Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Στην τροπολογία προβλέπεται η άρση αυτής της αδικίας, δηλαδή η δυνατότητα συνταξιοδότησης για τους κατ’ επάγγελμα αγρότες, οι οποίοι έχουν γεννηθεί το 1948 και είχαν θεμελιώσει ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα την 1/1/2013, αλλά δεν μπόρεσαν να συνταξιοδοτηθούν λόγω της προσαύξησης του ορίου από τα 65 στα 67 έτη, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του Νόμου 4093/2012.

Η τροπολογία κατατέθηκε στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών «Κώδικας Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης», που αφορά τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ που έχουν γεννηθεί το 1948 και αφορά στη συνταξιοδότησή τους.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βεσυρόπουλος, σε Κοινοβουλευτική του παρέμβαση πριν από ένα χρόνο, είχε θέσει στους αρμόδιους Υπουργούς το συγκεκριμένο θέμα, ζητώντας να υπάρξει εξαίρεση για τη συγκεκριμένη κατηγορία αγροτών.

Σε δήλωση του ο κ. Βεσυρόπουλος τονίζει:

«Η τροπολογία που καταθέσαμε στοχεύει να δώσει λύση σε αυτό το κοινωνικό πρόβλημα. Δεν είναι δυνατόν να αφήσουμε απροστάτευτους, όσους αγρότες είχαν συμπληρώσει το 65ο έτος της ηλικίας τους και είχαν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα πριν θεσμοθετηθεί η αύξηση των ορίων ηλικίας».