Για τα σενάρια περί εμπλοκής του στα διοικητικά της ΠΑΕ Άρης, τοποθετήθηκε ο Αλέξης Κούγιας σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις, επιβεβαιώνοντας ότι τον έχουν πλησιάσει άνθρωποι των “κιτρίνων” της Θεσσαλονίκης.

Οι δηλώσεις του γνωστού δικηγόρου έγιναν στον ραδιοφωνικό σταθμό “Αρένα”. Αναλυτικά:

Για την κατάσταση στον Άρη:

“Ο Άρης πήγε σαν πρόβατο στην σφαγή λόγω κακών επιλογών ποδοσφαιριστών και προπονητών και λόγω εγκλημάτων που έχουν γίνει από τις διοικήσεις του στην ιστορία του. Δυστυχώς μετά την βίαιη έξοδο του κ. Γράντα δεν έχει έναν αξιόλογο ιδιοκτήτη. Δεν τον γνωρίζω καλά αλλά μου έχει δώσει την εντύπωση ενός έντιμου ανθρώπου με εργασία. Έκτοτε κατασπαταλήθηκαν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ διαχρονικά και κατέληξε να παίζει με αναπληρωματικούς Β’ εθνικής και να θεωρούνται μεταγραφές! Είναι δύσκολο να βρεις κάποιον άνθρωπο που να βάζει χρήματα. Ο Άρης πρέπει το λιγότερο να βγαίνει στην Ευρώπη. Αυτό επιβάλλει η κυριαρχική θέση που έχει στο Ελληνικό ποδόσφαιρο και αυτό επιβάλλει ο κόσμος του. Είναι μέσα στις πέντε κορυφαίες ομάδες της χώρας διαχρονικά”.

Για πιθανή ενασχόληση του με τον Άρη:

“Μου αρέσει να μιλάω σταράτα. Είναι αλήθεια πως εδώ και καιρό εκλεκτοί άνθρωποι της οικογένειας του Άρη θέλουν να ηγηθώ μιας προσπάθειας που και φορολογική δήλωση έχουν και επάγγελμα και όραμα για να γίνει κάτι δυνατόν. Είπα πως είμαι ιδιοκτήτης μια ιστορικής ομάδας και σεβόμενος την ιστορία δεν μπορώ να κάνω κάτι σημαντικό. Εγώ όμως με τις οφειλές της ομάδας δεν μπορώ να σηκώσω τον Άρη. Για εμένα ο Άρης πρέπει να διοικείται από ανθρώπους που τον αγαπούν, έχουν φορολογική δήλωση και να έχουν και κύρος. Σε ένα τέτοιο σχήμα θα ήθελα να ασχοληθώ. Ήταν πολύ τιμητικό και μόνο που με σκέφτηκαν και που μου στέλνουν μηνύματα και φίλοι του Άρη. Απογοητευμένος όμως ως ιδιοκτήτης του ΠΑΣ Γιάννενα και της Παναχαϊκής έχω περάσει μεγάλες στεναχώριες και έχω χάσει πολλά λεφτά. Έχω δυο παιδιά, μια υπέροχη δουλειά. Θα ήταν υπέροχο να ηγούμαι για μια προσπάθεια και να χτίσουμε μια ομάδα από το μηδέν. Να είναι περήφανοι οι οπαδοί και να εκλαμβάνεις και ένα ευχαριστώ. Δεν ξέρω όμως αν έχουν την άποψη που έχω και εγώ.

Το θέμα είναι αν ο κυρίαρχος όγκος αυτών των αγνών οπαδών που κάποιοι τους παρασύρουν, γιατί ο Άρης είναι οι οπαδοί του, χρόνια ολόκληρα επιβιώνει από τον Σούπερ 3. Είναι πρωτοφανές μια ομάδα η οποία είναι ουσιαστικά καταδικασμένη σχεδόν από το 1/3 του πρωταθλήματος να υποβιβαστεί, λίγες μέρες πριν μπει η ταφόπλακα, να παρουσιάζει 20.000 οπαδούς στο γήπεδο με αυτή τη φλόγα και αυτοί που τη διοικούν να υποβαθμίζουν αυτή την εξαιρετική εικόνα. Είναι οι οργανωμένοι οπαδοί οι οποίοι με τον δυναμισμό τους μπορούν να καταστρέψουν ανθρώπους. Εγώ έφυγα απ’ τα Γιάννενα όταν είχα την άποψη ότι διοικεί ο ιδιοκτήτης, σέβεται τους οργανωμένους οπαδούς αλλά δεν συνδιοικεί με τους οργανωμένους. Κάποιοι τόλμησαν, επειδή έκανα την μεταγραφή του Κώστα του Κιάσσου τότε, που είχε βάλει στον τελικό του ΠΑΣ Γιάννενα με τον ΟΦΗ το γκολ της νίκης και πήγαν στο γήπεδο και τον έδειραν! Είπα, ότι το καλοκαίρι θα πουλήσω την ομάδα παιδιά, ό,τι και να γίνει.

Κι ενώ μου είχαν κάνει αφιερώματα οι οργανωμένοι οπαδοί του ΠΑΣ Γιάννενα, ξαφνικά άρχισαν να βρίζουν τον Κιάσσο και ορισμένοι απ αυτούς τόλμησαν να βρίσουν κι εμένα που πήρα έναν ΠΑΣ Γιάννενα με χρέη 15 εκατομμύρια ευρώ και τον παρέδωσα όπως τον παρέδωσα με προπονητικά κέντρα και λοιπά αλλά από την τσέπη μου. Εγώ δεν είμαι ούτε κροίσος ούτε τίποτ’ άλλο. Αγωνίζομαι 15 ώρες την ημέρα στη δουλειά. Αν υπάρχει τέτοια ομάδα και αν οι οργανωμένοι οπαδοί και το σύνολο των οπαδών έχουν αυτή την αντίληψη και πουν: “Πάμε να χτίσουμε κάτι τέλειο”, γιατί ο Άρης είναι ο Άρης με αυτή τη γηπεδάρα που έχει, με αυτούς τους οπαδούς που είναι η ελίτ της Θεσσαλονίκης, χωρίς να θέλω να προσβάλλω άλλους, κοινωνική ελίτ είναι ο Άρης. Σε κάθε περίπτωση, κάποιοι αμαυρώνουν την κοινωνική ελίτ αυτή με συμπεριφορές σαν αυτές που διακόπτουν αγώνες, σαν τους ξυλοδαρμούς και με την επιλογή προσώπων που είναι νταραβεριτζήδες. Γιατί στον Άρη τα τελευταία χρόνια θα πρέπει να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη όλοι αυτοί οι οποίοι έκαναν όσα έκαναν”.

Για την περιπέτεια της Β’ ή Γ’ Εθνικής:

“Βεβαίως δεν φταίει σε τίποτα ο Άρης σαν ομάδα, αφού οι διοικούντες έπρεπε να σεβαστούν αυτή την ομάδα και την ιστορία της. Εγώ προσωπικά λοιπόν, τοποθετούμαι απόλυτα και το λέω. Όμως πριν, πρέπει να ξέρετε ότι δεν είμαι ο άνθρωπος που θα είναι… αναίσθητος. Tον ΠΑΣ Γιάννενα όταν έφυγα τον παρέδωσα χωρίς χρέη, με προπονητικά κέντρα, και σε έναν ιδιοκτήτη -που βέβαια βλέπω ότι έχει προβλήματα τώρα- με ενοχλεί ακούστηκε ότι από τα 9 παιχνίδια που είναι ύποπτα τα 3 είναι του ΠΑΣ Γιάννενα. Εγώ άλλο ΠΑΣ Γιάννενα είχα. Ακόμα και στην Β’ Εθνική αμαυρώθηκε η εικόνα του. Η Παναχαϊκή δεν είναι του βεληνεκούς του Άρη αλλά δεν μπορώ να την διαλύσω. Θέλω να είναι καλή η υστεροφημία μου και εδώ. Την ξεχρέωσα, δεν επέτρεψαν στην ομάδα του να πάει εκεί που της αξίζει και η συμμορία των διαιτητών ανέβαζε τον Πλατανιά. Η Παναχαϊκή έχει επτά διεθνείς και έχουν γίνει εγκλήματα στην ομάδα μου.

Είμαι περήφανος άνθρωπος και θέλω να είναι περήφανοι οι οπαδοί. Αυτοί που δεν αγαπούν το ποδόσφαιρο έρχονται κάνουν το κακό τους και φεύγουν. Μένουν οι αδικημένοι που αγαπούν το ποδόσφαιρο. Ότι κακό έχω στην εικόνα μου έχει βγει από το ποδόσφαιρο. Είναι έτοιμοι να πουν ‘πάμε να κάνουμε μια πολεμική μηχανή με εκατομμύρια οπαδούς του Άρη, να την κτίσουμε, να έχουμε γνώση, να έχουμε ένα τιμ με γνώση, να περάσουμε την ταλαιπωρία και να βγει κάτι πολύ υγιές’;. Αν κάποιος θελήσει θα μπορέσει να πάρει και τις μετοχές. Να υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι να βάζουν λεφτά από την τσέπη τους για να συντηρηθεί η ομάδα. Μιλάω είτε για Β’ είτε για Γ εθνική. Στην Β’ εθνική θα πρέπει να υπάρξουν άνθρωποι που θα βάλουν λεφτά εγγυημένα.

Η ΑΕΚ αν δε εκκαθαριστεί τους επόμενους δυο μήνες το νομικό πρόσωπο δεν μπορεί να ανέβει στην Β’ εθνική. Ο Χάρης Οικονομόπουλος κάνει τα δικά του παιχνίδια και καλά κάνει ως δικηγόρος. Τα χρέη ακολουθούν τους παλαιούς ιδιοκτήτες. Φτάνουν μέχρι την εποχή του Τροχανά. Κάποτε ήμουν μόνος και τώρα μιλάνε οι έντιμοι άνθρωποι του ποδοσφαίρου που είναι άφθαρτοι. Οι πολιτικοί αντί να βοηθούσαν τον Άρη, βοηθούσαν ότι λαμόγιο υπήρχε ή έδιναν στον Άρη αναβολή θανάτου. Οι τίμιοι άνθρωποι δεν δημιουργούν προβλήματα. Μόνο τους φιλάθλους να έχει ο Άρης έχει και περίσσευμα. Σαν αντιπρόεδρος της τότε ΕΠΑΕ σε ηλικία 30 ετών με έναν Ηρακλή που δεν είναι Άρης με την δύναμη την κοινωνική καταφέραμε τον Ηρακλή να διεκδικεί πρωταθλήματα και να έχει κέρδος. Δεν είναι μόνο τα χρήματα αλλά και η γνώση. Πρέπει να κάνει νοικοκυριό στην ομάδα. Αυτό χρειάζεται ο Άρης. Την γνώση και άτομα που στην δύσκολη στιγμή θα έχουν να βάλουν 100 χιλιάρικα. Μαζί με τον κόσμο που θα έρχεται. Εγώ δεν μπορώ να πάω έτσι αλλά πρέπει να μου το ζητήσουν. Έτσι πήγα και στην Πάτρα. Η Παναχαϊκή δεν έχει προβλήματα και θα το εισπράξει αυτό τα επόμενα χρόνια”.

Πηγή: contra.gr