Συνεχίζονται μέχρι τις 31 Μαρτίου 2014 οι θεατρικές παραστάσεις που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα «Ευριπίδεια», το οποίο υλοποιείται από το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

«Με τη διοργάνωση του προγράμματος θεατρικών παραστάσεων ‘Ευριπίδεια’, δίνουμε τη δυνατότητα στους σε όλους τους συμπολίτες μας στην Κεντρική Μακεδονία να παρακολουθήσουν εξαιρετικές θεατρικές παραστάσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις, από καταξιωμένους Έλληνες δημιουργούς. Μέχρι τα τέλη Μαρτίου θα παρουσιαστούν 36 θεατρικές παραστάσεις για παιδιά κι ενήλικες σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας. Η προαγωγή του πολιτισμού, μέσα από την προώθηση έργων Ελλήνων δημιουργών, αποτελεί μια από τις βασικές παραμέτρους της πολιτικής μας. Με την καθιέρωση του θεσμού των Ευριπιδείων, επιδιώκουμε να ενδυναμώσουμε τη σχέση των συμπολιτών μας με τις παραστατικές τέχνες και το θέατρο και να τους δώσουμε τη δυνατότητα για ποιοτικές μορφές ψυχαγωγίας», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας. Η είσοδος για το κοινά θα είναι ελεύθερη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των παραστάσεων «Ευριπίδεια 2013» για την Ημαθία έχει ως εξής:

22/03/14 Σάββατο18:00 ΝΑΟΥΣΑΣ ΕΠΙΣΚΟΠΗ Κοινότητα Επισκοπής ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΟΡΑΜΑ«Η Μελωδία της Ευτυχίας στην Ντίσνεϊλαντ» του Μιχάλη Μιχαήλ
23/03/14 Κυριακή18:00 ΒΕΡΟΙΑΣ ΒΕΡΓΙΝΑ Δημαρχείο Βεργίνας ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΧΑΤΖΗ«Αντίοχος ο Μακεδών και τα αινίγματα της Βεζυροπούλας»


29/03/14 Σάββατο21:00 ΝΑΟΥΣΑΣ ΝΑΟΥΣΑ Θέατρο Νάουσας ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΑΚΤΙΣ ΑΕΛΙΟΥ«Άλκηστις» του Ευριπίδη
30/03/14 Κυριακή21:00 ΒΕΡΟΙΑΣ ΒΕΡΟΙΑ Θέατρο «Στέγη Γραμμάτων»Βέροια ΟΜΑΔΑANGELUSNOVUS«Κάτω από το Γαλατόδασος» του Ντύλαν Τόμας