Λίγες ώρες πριν τη μεγάλη αναμέτρηση του Ολυμπιακού κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τον επαναληπτικό της φάσης των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Μίτσελ τόνισε ότι το παιχνίδι ουσιαστικά ξεκινάει απ’ το μηδέν και η ομάδα του δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να επαναπαυθεί στο σκορ του πρώτου αγώνα.

Ο Ισπανός τεχνικός, σε δηλώσεις του στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, ανέφερε πως οι παίκτες του ήταν αυτοί που τον δικαίωσαν στην πορεία του Ολυμπιακού έως τώρα σε Ελλάδα και Ευρώπη ενώ είπε πως καταλαβαίνει απόλυτα τον Ντέιβιντ Μόγιες δηλώνοντας ότι περνάει δύσκολες ώρες.

Απ’ την πλευρά του, ο αμυντικός των «ερυθρολεύκων», Αβραάμ Παπαδόπουλος τόνισε πως η ομάδα θα δώσει τα πάντα για να πάρει την πρόκριση και θα πρέπει οι παίκτες του Ολυμπιακού να τιμήσουν τη φανέλα της ομάδας.

Αναλυτικά όσα είπαν:

Μίτσελ: «Γνωρίζουμε πολύ καλά την κατάσταση του αντιπάλου. Είναι σε μία λεπτή ισορροπία αλλά αυτό δεν μας αφορά. Εμείς θέλουμε να παίξουμε καλά και δεν μας απασχολεί τίποτα άλλο. Θέλουμε να τελειώσουμε αυτόν το γύρο έτσι όπως τον ξεκινήσαμε. Θα μας άρεσε το παιχνίδι να ήταν ίδιο με αυτό του Πειραιά όμως ξέρουμε ότι η Μάντσεστερ θα εμφανιστεί πολύ δυνατή.

Θέλουμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι, δεν θέλουμε να σκεφτόμαστε τι θα κάνει ο αντίπαλος. Εγώ πιστεύω ότι χρειαζόμαστε γκολ και δεν πρέπει να επαναπαυτούμε στο αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα. Παρ’ όλο που έχουμε τελείως αντίθετα συμφέροντα δεν μου αρέσει να βλέπω κάποιον συνάδελφό μου να υποφέρει. Η Μάντσεστερ δεν έχει τα αποτελέσματα που θέλει αλλά σαν ομάδα έχει τη δυνατότητα να φέρει τα αποτελέσματα που θέλει.

Οι ποδοσφαιριστές μας δεν φοβούνται τίποτα. Ίσως ο προπονητής φοβάται λίγο περισσότερο και καθώς εκείνοι παίζουν είμαι σίγουρος ότι όλα θα πάνε καλά. Στο ποδόσφαιρο έχεις πάντα την ευκαιρία να δείξεις τι δουλειά κάνεις, όλοι γνωρίζουν τους άλλους και εμείς αποδείξαμε ότι έχουμε δυνατότητες. Αύριο είναι ένα νέο παιχνίδι και εμείς θέλουμε ένα καλό παιχνίδι και δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με το πρώτο παιχνίδι. Όλοι αυτοί που είχαν παράπονα τον Σεπτέμβρη είχαν δίκιο αλλά αυτό που δεν ήξεραν είναι ότι οι παίκτες θα έδιναν την απάντηση.

Ο Καγκάβα είναι ένας παίκτης δυναμικός και γρήγορος, αρκετά καλός επιθετικά και το απέδειξε και όσο αγωνίστηκε στο πρώτο παιχνίδι. Το μόνο που μένει είναι να δούμε σε ποια θέση θα παίξει γιατί θα παίξει καθοριστικό ρόλο στο πως θα αγωνιστεί η ομάδα. Η ατμόσφαιρα στο Ολντ Τράφορντ είναι καταπληκτική και βοηθάει στο να κερδίζει η ομάδα κάθε Κυριακή. Ο Σαβιόλα είναι πολύ καλά.

Η προσέγγιση είναι η ίδια, πρόκειται για μεγάλες ομάδες, μεγάλα γήπεδα και δεν άλλαξε κάτι στον τρόπο παιχνιδιού μας. προσπαθούμε να διατηρούμε πάντα την ίδια ιδέα και εξαιτίας του πρώτου αποτελέσματος θα συνεχίσουμε έτσι. Ακόμα και αν μπορούμε να παίξουμε σε ένα υψηλό επίπεδο το παιχνίδι ξεκινάει από την αρχή αύριο. Πραγματικά νιώθω συμπάθεια για όλους τους προπονητές γιατί είμαι στη θέση τους, ξέρω ότι δουλεύει πολύ αλλά μερικές φορές τα αποτελέσματα δεν έρχονται. Δεν είναι μια προσωπική πάλη ανάμεσα στους προπονητές αλλά μια προσπάθεια του Ολυμπιακού να πάρει την πρόκριση. Ο Κύριος Μόγιες είναι ένας αντίπαλος αλλά δεν είναι εχθρός».

Αβραάμ Παπαδόπουλος: «Είναι ένα παιχνίδι αρκετά σημαντικό για όλους. Είναι ίσως το σημαντικότερο των τελευταίων ετών. Δεν υπάρχει άγχος αλλά επιθυμία για να έρθει η ώρα του αγώνα.

Σίγουρα στην αρχή θα υπάρχει άγχος αλλά θα φύγει με την ώρα, έχουμε δείξει τι αξίζουμε και μπορούμε να προχωρήσουμε παρακάτω. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που έχουμε φτάσει μέχρι εδώ και είναι κάτι που σημαντικό. Η ομάδα έχει δείξει ότι έχει τις δυνατότητες να προχωρήσει.

Το κλίμα είναι πολύ καλό και είμαστε και στις τρεις διοργανώσεις μέσα και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Τα τελευταία χρόνια έχουμε αλλάξει επίπεδο και αυτό φαίνεται απ’ τα αποτελέσματα. Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι η ομάδα προσπαθεί να παίξει όπως θέλει ο προπονητής και να υπάρχουν ισορροπίες. Δεν θα αλλάξουμε κάτι, θα είμαστε προσεκτικοί αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα κλειστούμε. Πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι και να έχουμε όλα τα στοιχεία που χρειάζονται. Αν ισχύσει αυτό τότε θα πάρουμε αυτό που χρειαζόμαστε. Αυτό που δεν μου αρέσει είναι να προβλέπω.

Εμείς θα μπούμε να κάνουμε το παιχνίδι μας και όπως ξέρουμε στο ποδόσφαιρο χρειάζεται και τύχη. Εμείς θα κάνουμε τα πάντα και αν μπορέσουμε να σκοράρουμε θα είναι ό,τι καλύτερο. Είναι δύσκολο το παιχνίδι και η Μάντσεστερ είναι δυνατή ομάδα ειδικά στο γήπεδό της. Η Μάντσεστερ είναι ένας τεράστιος σύλλογος και τον σεβόμαστε, όπως και κάθε αντίπαλο.

Το παιχνίδι διαρκεί ενενήντα λεπτά. Το αν πετύχουμε ένα γκολ δεν σημαίνει ότι το ματς τελειώνει γιατί η Μάντσεστερ έχει δείξει ότι μπορεί να ανατρέψει οποιοδήποτε σκορ και εμείς θα κάνουμε το παιχνίδι μας απ’ την αρχή. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να τιμήσουμε τη φανέλα που φοράμε γιατί η δύναμη της ομάδας αυτής είναι ο κόσμος της. Θα έχουμε πολύ κόσμο αύριο και θέλουμε να τους δώσουμε χαρά για μία ακόμα φορά».

Πηγή: novasports.gr