Δεν τα κατάφερε η ομάδα της Καλλιθέας απέναντι στον Φαίακα στην Κέρκυρα για την 12η αγωνιστική. Η νίκη για την Καλλιθέα χάθηκε απο την αστοχία στην επίθεση, τα πολλά λάθη και το νευρικό παιχνίδι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Η ομάδα της Κέρκυρας εκμεταλλέυτηκε την έδρα της και την αστοχία της επίθεσης της Καλλιθέας και προηγούνταν σε όλο το πρώτο ημίχρονο, το οποίο έκλεισε με 13-10 υπερ του Φαίακα. Το δεύτερο ημίχρονο βρηκε τις δυο ομάδες πιο ήρεμες και με καλύτερα πατήματα σε επίθεση και άμυνα κυρίως για την Καλλιθέα η οποία παίζοντας προωθημένη άμυνα ισοφάρησε στο ’40 σε 16-16 και στο ’50 σε 21-21. Σε εκέινο το σημείο του αγώνα καθοριστικό ρόλο έπαιξαν τα λάθος σφυρίγματα (4 συνεχόμενα) του διαιτητή Βερβενιώτη εις βάρος της Καλλιθέας (κάτι που παραδέχτηκαν και οι παίκτες του Φαίακα) με αποτέλεσμα ο Φαίακας να αποκτήσει ενα προβάδισμα 2-3 γκόλ το οποίο διατήρησε μέχρι το τέλος του αγώνα με το 25-23 να είναι το τελικό σκορ.
Εκνευρισμός δημιουργήθηκε μετά απο time out που ζήτησε ο προπονητής του Φαίακα Τριβυζας στο 59,37 και ενώ η ομάδα του προηγούνταν με 2 γκόλ έχοντας επίθεση. Η unfair συμπεριφορά του Τριβυζα εκνεύρισε και ενόχλησε τους παίκτες της Καλλιθέας (καθώς και παίκτες του Φαίακα) μιας και δεν υπήρχε κανένας λόγος για time out. Τέτοιες συμπεριφορές είναι απαράδεκτες γενικά και ειδικά για την ομάδα της Βέροιας η οποία έχει έμπειρους παίκτες που έχουν γράψει την δική τους ιστορία στον χώρο του Handball αφενός και αφετέρου παρείχε την καλύτερη φιλοξενία σε όσες ομάδες υποδέχθηκε στην έδρα της. Να σημειωθεί οτι ο Φαίακας δεν είχε δικαίωμα για τρίτο time out λόγω του οτι το δεύτερο το είχε ζητήσει 3 λεπτά πριν (56,33) και έτσι ο διαιτητής Δημάκης συνέχισε το παιχνίδι.
Αρνητικό επίσης οτι στο γήπεδο δεν υπήρχε ζεστό νερό γεγονός για το οποίο ευθύνεται ο Δημος της Κέρκυρας και κατηγορήθηκε και απο τους παίκτες του Φαίακα.
Να ευχαριστήσουμε τέλος τους παίκτες του Φαίακα με τους οποίους μας βρήκε το σφυριγμα της λήξης αγκαλιασμένους, τους Κερκυραίους φιλάθλους καθώς και τον κ. Κουλούρη για την φιλοξενία.
5λεπτα : 3-1, 4-3, 7-5, 8-6, 12-8, 13-10(ημχ) 15-14, 16-16, 20-18, 21-21, 24-21, 25-23(τελικό)
Συνθέσεις
Φαίακας Κέρκυρας : Γιώτης, Κουμπατής, Γιούργιας, Χατζηαράπης 4, Βαγιάς 1, Κουλούρης, Δημητρέλος 3, Κτσαρός 5, Αρβανίτης, Ανδριώτης 1, Σαμοίλης, Νάστος, Ντούρος, Καραμανλής 5, Κορακιανίτης 6.
Καλλιθέα Βέροιας(ΓΕΒ2011) : Τσικίνας, Μελιόπουλος, Τριγώνης, Γιακουμόπουλος 2, Καραπείδης 3, Ουσουλτζόγλου, Πρωτογέρης 5, Γιούπης 8, Γουναράς, Μάρτος 5, Βόλκος, Κάτσιος.
Διαιτητές : Βερβενιώτης – Δημάκης (Με πολλά λάθη η διαιτησία του Βερβενιώτη που έπαιρνε και τα σφυρίγματα του Δημάκη)
Δίλεπτα: 3 – 4
’48 κόκκινη κάρτα ο Βάγιας για επικίνδυνο παιχνίδι. (δεν κρατήθηκε δελτίο)
Πέναλντι: 2/4 – 5/7