Στο Λασίθι ολοκληρώνεται η περιοδεία του Σταύρου Θεοδωράκη στην Κρήτη. Ο επικεφαλής του κόμματος συναντήθηκε με τοπικούς παράγοντες και εκπροσώπους στο Επιμελητήριο Λασιθίου.

«Η πολιτική δεν είναι κληρονομικό δικαίωμα κανενός», ανέφερε ο Σταύρος Θεοδωράκης και συνέχισε:

«Ούτε είναι μια ιστορία που πρέπει να παίζεται μέσα σε κλειστά κομματικά γραφεία. Η πολιτική είναι δικαίωμα κάθε πολίτη. Θα ήθελα ανεξαρτήτως των διαφωνιών που έχουμε ο καθένας για το πώς θα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα να συμφωνήσουμε εκεί που συμφωνεί ο περισσότερος κόσμος γιατί η δημοσκόπηση δείχνει ένα πολύ ενδιαφέρον πράγμα, ότι ανεξαρτήτως αν θα μας ψηφίσουν ή όχι ο κόσμος χάρηκε που έγινε το Ποτάμι. Γιατί θα αυξηθεί η συμμετοχή του κόσμου στα κοινά και θα συζητήσουμε για κάποιες λύσεις».

Παράλληλα ο κ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε και στα χρήματα τα οποία δαπανά κάποιος για μία προεκλογική καμπάνια.

«Όλοι πιστεύουν ότι μια καμπάνια στοιχίζει γιατί πληρώνει το κράτος. Και όχι μόνο πλήρωνε το κράτος, χρωστάνε τα κόμματα στο κράτος. Και για αυτό λένε ότι η καμπάνια στην Κρήτη κοστίζει 100.000. Ενώ εμάς, μας στοίχισε λιγότερα από 3.000. Έχουμε μαζέψει τις αποδείξεις και θα τις καταθέσουμε στη Βουλή. Ενώ εμείς ήρθαμε με ένα φορτηγάκι, πήγαμε στα Χανιά,και μετά με το λεωφορείο ήρθαμε σε κάθε νομό», επεσήμανε.

«Η χώρα χρειάζεται ένα πατριωτικό σχέδιο δράσης», ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης κι εξήγησε τι σημαίνει: «Πατριωτισμός σημαίνει να αγαπάς τον συνάνθρωπό σου να αγαπάς τον τόπο σου και να δουλεύεις για να γίνει καλύτερος ο τόπος σου. Σχέδιο για να μην είναι κάτι ερασιτεχνικό. Και τρίτο δράσεις. Να είναι δηλαδή κάτι άμεσο».

Παράλληλα υπογράμμισε ότι η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει, να γυρίσει σελίδα.

«Η Ελλάδα δεν μπορεί να αλλάξει με κυβερνήσεις του 20 ή 30%. Η Ελλάδα μπορεί να αλλάξει με κυβερνήσεις του 51%. Θα καθίσουμε όλοι μαζί με τις συγκεκριμένες προτάσεις, τα συγκεκριμένα προβλήματα για ένα συγκεκριμένο διάστημα και να λύσουμε τα προβλήματα. Το ζήτημα είναι να καθίσουν όλοι οι τρεις, τέσσερις πρώτοι αυτοί που θα έχει επιλέξει ο κόσμος, δημοσίως με ανοιχτά χαρτιά και να δούμε τι κάνουμε αύριο», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Θεοδωράκης.

 

http://www.youtube.com/watch?v=xihXboxpdHM

Πηγή: www.enikos.gr