Μαραθώνιος συναντήσεων της τρόικα με τον Γιάννη Στουρνάρα και συναρμόδιους υπουργούς στο υπουργείο Οικονομικών, καθώς κλιμακώνεται η προσπάθεια για την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης, με «αιχμή» του «χάσματος» τα εργασιακά και τις απολύσεις στο Δημόσιο.

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τίθενται όλες οι εκκρεμότητες, με πρώτο ζήτημα όπου υπάρχει διάσταση να είναι το θέμα των εργασιακών.

Η τριμερής ζητά κατάργηση των τριετιών, με την κυβέρνηση να αντιπροτείνει, σύμφωνα με πληροφορίες, τη μείωση κατά 50% των μισθολογικών προσαυξήσεων από τις ωριμάνσεις για την επανείσοδο των μακροχρόνια ανέργων στην αγορά εργασίας.

Την ίδια στιγμή, οι εκπρόσωποι των δανειστών ζητούν 2.000 απολύσεις από το δημόσιο τομέα το 2015, με την κυβέρνηση ωστόσο να αντιδρά.

Αυτήν την ώρα, στη συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με την τρόικα συμμετέχει και η επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Αναστασία Σακελλαρίου, με αντικείμενο το επικείμενο νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και, κυρίως, το θέμα της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Eurobank.

Στις 22:30 στην αίθουσα των διαπραγματεύσεων θα μπει ο Κωστής Χατζηδάκης, και στη συνέχεια, στις 23:00, ακολουθεί συνάντηση με τον υπουργό Ενέργειας Γιάννη Μανιάτη για τη μείωση του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας στις ενεργοβόρες βιομηχανίες.

Πηγή: skai.gr