Τη διαβεβαίωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποκαταστήσει τις όποιες αδικίες έχουν γίνει εις βάρος των εργαζομένων που απολύθηκαν ή τέθηκαν σε διαθεσιμότητα έδωσε από την Αλεξανδρούπολη ο πρόεδρος της Κ.Ο. Αλέξης Τσίπρας σε συνάντηση με δημοτικούς υπαλλήλους, σχολικούς φύλακες, καθηγητές ΕΠΑΛ που βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας, απολυμένους ΕΟΠΠΥ, νοσηλευτές και εργαζόμενους της ΕΡΑ.

Μιλώντας στο Εργατικό Κέντρο, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για ένα παγκόσμιο πείραμα που συντελέστηκε τα 3 – 4 τελευταία χρόνια στη χώρα μας, όπου κάποιοι τεχνοκράτες αποφάσισαν να βάλουν μια ολόκληρη κοινωνία στην «κρεατομηχανή» και να την δεσμεύσουν, καθώς η Ελλάδα έχει πλούτο, παραγωγή και εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό. Αυτό που έγινε, είπε ο κ. Τσίπρας είναι να ρίξουν τον κόσμο στον Καιάδα της ανεργίας, της διαθεσιμότητας, της φτώχειας και της μετανάστευσης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως όλοι οι απολυμένοι αποτελούν σήμερα το «success story» (σαξές στόρι) της κυβέρνησης Σαμαρά, που ετοιμάζεται τώρα να πουλήσει και πλεονάσματα θράσους.

Ο κ. Τσίπρας μίλησε για την πρωτοφανή καταστροφή που υπέστη η χώρα στους τομείς της ανεργίας που ξεπέρασε το 30% και το 60% στους νέους ανθρώπους, σημειώνοντας «ότι η κοινωνία πρέπει να αντισταθεί στη νέα κατοχή και στην προσπάθεια η Ελλάδα να γίνει μια αποικία χρέους στη νέα Γερμανική Ευρώπη».

Επίσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι υπό το κράτος της απειλής ψηφίζει όλες τις καταστροφικές επιταγές που της έχουν επιβάλει οι ξένοι.

Οι εκλογές που πλησιάζουν εμπεριέχουν πολύ σημαντικά μηνύματα για την Ελλάδα, για την Ευρώπη και για την Ευρωπαϊκή Ένωση, τόνισε ο κ. Τσίπρας. Επεσήμανε μάλιστα πως όταν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση, η τρόικα θα φύγει από την χώρα, ενώ θα αποκατασταθούν όλες οι μεγάλες αδικίες που έγιναν κατά παράβαση του συντάγματος και ταυτόχρονα θα τεθεί σε εφαρμογή ένα σχέδιο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

«Καταργούμε το μνημόνιο, προχωρούμε το σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση, προχωρούμε το σχέδιο για την αποκατάσταση της ανθρωπιστικής κρίσης. Στόχος μας, ούτε ένας συμπολίτης μας, χωρίς να έχει την δυνατότητα να έχει πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, σε ρεύμα, σε φαγητό, σε στέγαση», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, ο κ. Τσίπρας επισκέφτηκε το εργοστάσιο παραγωγής ρεύματος με φυσικό αέριο της ΔΕΗ στην Κομοτηνή και συναντήθηκε με εργαζόμενους που αντιδρούν στο νομοσχέδιο που αφορά την ιδιωτικοποίηση του 30% της παραγωγής της ΔΕΗ αλλά και της εμπορίας της. Όπως ανέφεραν οι εργαζόμενοι ανάμεσα στις μονάδες που δίνονται προς πώληση είναι και ο σταθμός ΑΗΣ της Κομοτηνής και ζήτησαν την στήριξή του, προκειμένου, όπως και οι υπόλοιπες μονάδες που βγαίνουν προς πώληση, να παραμείνει στην ΔΕΗ.

Από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας τόνισε πως όταν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση θα ακυρώσει την αγοραπωλησία του κομματιού της ΔΕΗ που προσφέρει η κυβέρνηση και ότι βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων.

Επόμενος σταθμός του κλιμακίου ήταν ο Εχίνος, όπου σε δηλώσεις του ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως η παρουσία του στην ορεινή Ροδόπη αποτελεί μήνυμα ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχουν πολίτες δυο κατηγοριών και πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει υποψήφιο ευρωβουλευτή από τη μειονότητα.

Τόνισε επίσης πως αν εκλεγεί ο συνδυασμός του υποψηφίου περιφερειάρχη Κώστα Μορφίδη, που υποστηρίζεται στη Αν. Μακεδονία και Θράκη από τον ΣΥΡΙΖΑ, ένας θεματικός αντιπεριφερειάρχης θα είναι από χώρο της μειονότητας.

Στις 19:00 το απόγευμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση στην Κομοτηνή.

Πηγή: skai.gr