Πανελλαδική 24ωρη απεργία στο Δημόσιο και συλλαλητήριο στις 11 το πρωί, στην πλατεία Κλαυθμώνος, πραγματοποιεί σήμερα η ΑΔΕΔΥ, κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας και ενδεχόμενων απολύσεων στο Δημόσιο, με αφορμή τη συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Σύμφωνα με το πρόγραμμα θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.

Στην απεργία συμμετέχει και η ΠΟΕ – ΟΤΑ, η οποία θα πραγματοποιήσει προσυγκέντρωση στις 10:30 το πρωί, έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας (Πλατεία Καραϊσκάκη-Καρόλου 24-Αθήνα), η ΟΛΜΕ, οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι δικαστικοί υπάλληλοι.

Παράλληλα το ΠΑΜΕ καλεί σε προσυγκέντρωση στις 10.30 στην Ομόνοια.

Υπενθυμίζεται ότι η ΑΔΕΔΥ έχει εξαγγείλει 48ωρη απεργία την Τετάρτη 19 Μαρτίου και την Πέμπτη 20 Μαρτίου.

Συγκεντρώσεις και στη Θεσσαλονίκη

Δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθούν σήμερα το πρωί στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ ενάντια σε απολύσεις, διαθεσιμότητα και μέτρα λιτότητας.

Το ΠΑΜΕ καλεί σε συγκέντρωση στις 10.00 στην πλατεία Αγίας Σοφίας και στις 10.30 η ΕΔΟΘ στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς.

Αναμένεται να γίνουν και πορείες στο κέντρο της πόλης.

Στην Πάτρα

Στις 11.00 το πρωί διοργανώνεται συλλαλητήριο στην πλατεία Ολγας. Τη συμμετοχή τους στην απεργία έχουν ανακοινώσει η ΠΟΕ – ΟΤΑ, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ).

Απεργιακές συγκεντρώσεις στην Κέρκυρα 

Δύο απεργιακές συγκεντρώσεις θα γίνουν σήμερα στην Κέρκυρα. Η μια από το Δήμο Κέρκυρας ενάντια στο χαράτσι και η άλλη από την ΕΛΜΕ κατά του νομοσχεδίου για την αξιολόγηση και τις απολύσεις.

Ο μεν Δήμος έχει καλέσει άπαντες στις 10 το πρωί στην πρώην Νομαρχία, ως διαμαρτυρία για την μη διευθέτηση της αδικίας που έχει συντελεστεί στην επιβολή του χαρατσιού μέσω ΔΕΗ. Η δε ΕΛΜΕ καλεί στις 10.30 στα Γενικά Λύκεια, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις απολύσεις, την αξιολόγηση και αίτημα για δημόσια και δωρεάν παιδεία και υγεία.

Στο Κιλκίς 

Τη διοργάνωση συγκέντρωσης και πορείας την Τετάρτη 12 Μαρτίου και ώρα 11.00 στο Εργατικό Κέντρο Κιλκίς, αποφάσισε η ΑΔΕΔΥ Κιλκίς, στα πλαίσια των πανελλαδικών κινητοποιήσεων του κλάδου.

Στην Καβάλα 

Στην Καβάλα, θα γίνουν δύο διαφορετικές συγκεντρώσεις: Το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Καβάλας έχει προγραμματιστεί για τις 11 το πρωί στην πλατεία Καπνεργάτη, ενώ δική του ξεχωριστή συγκέντρωση,θα πραγματοποιήσει στο Δημοτικό Κήπο Καβάλας, στις 11 το πρωί το ΠΑΜΕ Καβάλας.

Στη Λάρισα

Δύο απεργιακές συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στη Λάρισα, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ. Μάλιστα, οι δύο συγκεντρώσεις θα γίνουν την ίδια ώρα στις δύο μεγάλες πλατείες της πόλης.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας στο πλαίσιο συνεντεύξεων τύπου που πραγματοποιήθηκαν την ίδια ώρα, το Νομαρχιακό Τμήμα Λάρισας της ΑΔΕΔΥ διοργανώνει απεργιακή συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί της Τετάρτης στην πλατεία Ταχυδρομείου και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ Δημοσίου, την ίδια ώρα, στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.

Στη Χίο 

Όπως έχει ανακοινωθεί, θα γίνει συγκέντρωση του Ν.Τ. Χίου της ΑΔΕΔΥ στις 11 στην Πλατεία Βουνακίου,ενάντια στην πολιτική των απολύσεων, των διαθεσιμοτήτων της υποβάθμισης της υγείας και παιδείας και της λιτότητας που δημιουργεί η βαθιά και παρατεταμένη καπιταλιστική κρίση.

Στη Βέροια

Απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποιεί το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ στη Βέροια.Πιο συγκεκριμένα σε σχετική ανακοίνωση τονίζει: «Καλούμε τους δημοσίους υπαλλήλους να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία την Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014 καθώς και σε αγωνιστική συγκέντρωση την Τετάρτη 12/3/2014 στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Δημαρχείου  ώστε να εκδηλώσουμε την αντίθεσή μας στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο περί κατάργησης Νομικών Προσώπων του Δημοσίου που δημιουργεί νέες δεξαμενές διαθεσιμοτήτων και απολύσεων».

Στα Χανιά 

Το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Ν. Χανίων καλεί τους εργαζόμενους του Νομού να συμμετέχουν μαζικά στην 24ωρη Απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ  και στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στις 12:00 στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

Στον Βόλο 

Απεργιακή συγκέντρωση στις 10 το πρωί στην Πλατεία Ελευθερίας θα πραγματοποιήσει το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ, λόγω της 24ωρης κινητοποίησης των δημοσίων υπαλλήλων. Κάλεσμα συμμετοχής και από την ΕΛΜΕ Μαγνησίας.

Πηγή: zougla.gr