Σε κοινή συνεδρίαση των Δ.Σ. του Ποδηλατικού – Περιβαλλοντικού Συλλόγου και του Ανθρώπινου Δυναμικού Βεροίας σχολιάστηκε θετικά η τοποθέτηση των πρώτων δέκα (10) θέσεων στάθμευσης ποδηλάτων στην πλατεία Δημαρχείου της Βέροιας με τη συνεργασία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Άρη Λαζαρίδη, μετά από ψήφισμα για την ένταξη του ποδηλάτου στην υπό κατάρτιση κυκλοφοριακή μελέτη της Βέροιας, το οποίο υπέγραψαν η Δημοτική Κοινότητα Βέροιας και το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας μετά από αίτημα 665 συνδημοτών μας, το οποίο κατατέθηκε από τους ανωτέρω δύο Συλλόγους.

Υπενθυμίζουμε ότι έχει προταθεί από τους ανωτέρω Συλλόγους η δημιουργία ενός κεντρικού ποδηλατόδρομου ως άξονα διέλευσης των ποδηλάτων, που θα ενώνει το κέντρο της Βέροιας με τη λίμνη του Αλιάκμονα, όπως χαράχθηκε κι ακολουθήθηκε επί δύο χρόνια την Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο.

Συγκεκριμένα η πρόταση προβλέπει ως αφετηρία την πλατεία Ωρολογίου, περιλαμβάνει την οδό Μητροπόλεως (μετά τη μονοδρόμηση της σύμφωνα με απόφαση του ΣτΕ), την οδό Ελιάς, τμήμα της Ανοίξεως και την οδό Πιερίων μέχρι την έξοδο από την πόλη. Από εκεί θα συνεχίσει από την υφιστάμενη ποδηλατολωρίδα η οποία θα μετατραπεί σε ποδηλατόδρομο, και μέσω του χωριού Άμμος θα καταλήγει στην λίμνη του Αλιάκμονα, όπου ήδη έχει καταστεί χώρος ψυχαγωγίας πολλών συνδημοτών μας κάθε ηλικίας. Η πρόταση αυτή έχει ήδη αντιμετωπισθεί θετικά από τον ανάδοχο της κυκλοφοριακής μελέτης και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Λαζαρίδη, όπως και η δυνατότητα να επεκταθεί μελλοντικά έως τον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας, συνδέοντας τον Αθλητισμό με τον Πολιτισμό, δίνοντας την ευκαιρία στους συνδημότες μας, αλλά και τους χιλιάδες επισκέπτες του Δήμου μας να απολαύσουν μια εναλλακτική εμπειρία ψυχαγωγίας.

Οι περαιτέρω θέσεις στάθμευσης που προτείνονται, επιλέχθησαν με γνώμονα την εξυπηρέτηση του πολίτη και βρίσκονται σε κεντρικά σημεία της πόλης μας (με 5 έως 10 θέσεις ανά σημείο).

Κτίριο ΟΤΕ Στον πεζόδρομο αμέσως μετά τις βυθιζόμενες μπάρες ελέγχου στάθμευσης.

Κτίριο ΚΑΠΗ Στον πεζόδρομο δίπλα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο

Πεζοδρόμιο Αγ.Αντωνίου (επί της Βενιζέλου)

Πλατεία Αγ.Αντωνίου Απέναντι από την Εμπορική Τράπεζα.

Είσοδος Δημοτικής Αγοράς – πρώην Hontos Center

Πλατεία Ωρολογίου – Δίπλα στο Περίπτερο Ανακύκλωσης

Νέα Δικαστήρια

ΔΕΗ -Τμήμα Συγκοινωνιών

Αρχαιολογικό μουσείο

Πλατεία Ελιάς

Πλατεία Καπετάν Κόρακα