Ενθαρρυντικά είναι τα πρώτα μηνύματα για Το Ποτάμι στη δημοσκόπηση της ALCO για λογαριασμό του NewsIt.gr για τις ευρωεκλογές. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, λίγες μόνο ημέρες μετά τη ίδρυσή του, το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη αναδεικνύεται σε τέταρτη πολιτική δύναμη με 5,7% όσον αφορά την πρόθεση ψήφου.

Το Ποτάμι αντλεί τις ψήφους του κυρίως από τη ΔΗΜΑΡ σε ποσοστό 12,8% και από τους ΑΝΕΛ σε ποσοστό 12,1%. Μεγάλο ποσοστό ψήφων λαμβάνει και από το ΠΑΣΟΚ σε ποσοστό 8,1%, ενώ από τον ΣΥΡΙΖΑ το αντίστοιχο ποσοστό είναι 7,7%. Πολύ μικρές είναι οι διαρροές από τη ΝΔ σε ποσοστό 1,9% και από το ΚΚΕ μόλις στο 1,1%. Είναι δε χαρακτηριστικό, ότι ούτε ένας ψηφοφόρος της Χρυσής Αυγής δεν φεύγει για να ακολουθήσει το Ποτάμι.

Ειδικότερα, πρώτο κόμμα παραμένει ο ΣΥΡΙΖΑ με 20,9% έναντι 20% της ΝΔ, με Το Ποτάμι όμως να κλείνει την ψαλίδα μεταξύ της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του κυβερνώντος κόμματος με τη διαφορά να φτάνει στο 0,9% -έναντι διαφοράς 1,4%, στην προηγούμενη δημοσκόπηση- γεγονός που δείχνει πως το Ποτάμι μειώνει τη διαφορά ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα.

Τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή, με τα ποσοστά της όμως να συρρικνώνονται και να φτάνουν στο 6,9%. Ακολουθεί Το Ποτάμι με 5,7%, πέμπτο κόμμα στην πρόθεση ψήφου είναι το ΚΚΕ με 5,2%, ακολουθούν οι ΑΝΕΛ με ποσοστό 4%, το ΠΑΣΟΚ με 3,8%, η ΔΗΜΑΡ στο 2,8%, οι Οικολόγοι στο 1,5% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο 1,1%.

Από την εκλογική διαδικασία των ευρωεκλογών δηλώνει πως θα απέχει το 7,2%, ενώ οι αναποφάσιστοι σε υψηλά ποσοστά φτάνουν στο 13,6%.

Πηγή: skai.gr