Ανακοίνωσε τα πρώτα ονόματα των υποψηφίων του ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ανάμεσα στα οποία είναι και αυτό του Ημαθιώτη Κώστα Καλαϊτζίδη, του πρώτου σε ψήφους εκλεγμένου Περιφερειακός Σύμβουλος το 2010.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει:

“Κατατέθηκαν χθες οι πρώτες  είκοσι έξι (26) υποψηφιότητες  του συνδυασμού ‘’Αλληλεγγύη: Σύγχρονη, Ανθρώπινη Μακεδονία’’ για τις επερχόμενες Περιφερειακές εκλογές στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στον επικεφαλής του συνδυασμού, τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα”.

tzitzi_Parousiasi_ypopsifiwn_1

Οι υποψήφιοι που υπέβαλλαν την υποψηφιότητά τους, είναι εν ενεργεία Αντιπεριφερειάρχες και Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε για τον σχεδιασμό του προεκλογικού αγώνα, έκαναν την ακόλουθη δήλωση :

«Αγαπητοί συμπολίτες μας,

οι εκλογές που έρχονται είναι ορόσημο για την περιφέρειά μας και καταλύτης για τη βελτίωση της ποιότητάς ζωής και της καθημερινότητάς μας.

Το 2010 η εμπιστοσύνη σας ήταν η κινητήρια δύναμη για να δουλέψουμε ακούραστα και με πάθος, με στόχο τη βελτίωση των υπηρεσιών της Περιφέρειάς μας, την καλύτερη διαχείριση των προγραμμάτων και την υλοποίηση των μεγάλων έργων που σιγά σιγά αλλάζουν την εικόνα της Κεντρικής Μακεδονίας.

Όλοι μαζί καταφέραμε πολλά και έχουμε ακόμη πολλά να κάνουμε.

Καταφέραμε το 2013, η Κεντρική Μακεδονία να είναι η πρώτη περιφέρεια σε ολόκληρη την Ελλάδα, σε εκταμιεύσεις κονδυλίων του ΕΣΠΑ.

Ακόμη και οι πολιτικοί μας αντίπαλοι παραδέχονται πως «κάναμε καλά τη δουλεία μας».

Αυτό που ζητάμε είναι να συνεχίσουμε και να ολοκληρώσουμε το έργο που ξεκινήσαμε, ως μια δημιουργική ομάδα, την ομάδα της «Αλληλεγγύης» με επικεφαλής το σημερινό περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα.

Στόχοι μας είναι: η επανεκκίνηση της τοπικής μας οικονομίας, η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και η καταπολέμηση της φτώχειας.

Προτεραιότητές του προγράμματός μας για την Κεντρική Μακεδονία είναι :

Η πλήρης απορρόφηση των πόρων του τρέχοντος ΕΣΠΑ 2007-2013 και η ολοκλήρωση των έργων υποδομής,

Η αξιοποίηση των κονδυλίων του Συμφώνου Εταιρικής Σχέσης 2014-2020, δηλαδή του νέου ΕΣΠΑ,

η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και των εξαγωγών,

η στήριξη της αγροτικής οικονομίας και η προβολή των τοπικών μας προϊόντων,

η ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού με στόχο τη δωδεκάμηνη προσέλκυση τουριστών,

η επένδυση στην παιδεία, τον αθλητισμό και τον πολιτισμό μας,

η δημιουργία προγραμμάτων που εστιάζουν στους ανέργους

και η αλληλεγγύη στους αδύναμους.

Στις εκλογές που έρχονται θα ζητήσουμε και πάλι την εμπιστοσύνη σας, μακριά από κομματικά χρίσματα. Ζητάμε  την υποστήριξη όσων αξιολογούν θετικά το έργο και το πρόγραμμά μας με την πίστη ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα είναι εκλογές αποκλειστικά για το καλό του τόπου μας.

Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε και τα επόμενα πέντε χρόνια να βάζουμε τη Μακεδονία πάνω απ’ όλα».

Τις υποψηφιότητές τους κατέθεσαν οι :

Γιάννης Γιώργος (Χαλκιδική), Θεόδωρος Θεοδωρίδης (Πέλλα), Σοφία Μαυρίδου (Πιερία),  Γιάννης Μωυσιάδης (Σέρρες), Κώστας Καλαϊτζίδης (Ημαθία), Αθηνά Αηδονά-Αθανασιάδου (Θεσσαλονίκη), Θεοφάνης Παπάς (Θεσσαλονίκη), Στυλιανή-Ζωή Μακραντωνάκη (Θεσσαλονίκη), Ιωάννα Τζάκη (Θεσσαλονίκη), Αντώνιος Μπάμιατζης (Θεσσαλονίκη), Ελένη Φύκα (Θεσσαλονίκη), Αλέξανδρος Θάνος (Θεσσαλονίκη), Μιχάλης Τζόλλας (Θεσσαλονίκη), Γαβριήλ Αβραμίδης (Θεσσαλονίκη), Δημήτριος Τζηρίτης (Χαλκιδική), Λάκης Παπαϊωάννου (Θεσσαλονίκη), Μαρία Ζωγράφου-Τσαντάκη(Πέλλα), Παύλος Θωμαΐδης (Κιλκίς), Ανδρέας Βεργίδης (Κιλκίς), Δημήτριος Τσιμήτρης(Πιερία), Μαρία Καράμπελα (Πέλλα), Κώστας Πάλλας (Θεσσαλονίκη), Χριστίνα Κελεσίδου (Θεσσαλονίκη), Χρήστος Τερζανίδης (Θεσσαλονίκη), Έφη Βασιλειάδου (Θεσσαλονίκη), Γιάννης Παγώνης (Θεσσαλονίκη)

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και επικεφαλής του συνδυασμού ‘’Αλληλεγγύη: Σύγχρονη, Ανθρώπινη Μακεδονία’’ Απόστολος Τζιτζικώστας έκανε την ακόλουθη δήλωση :

«Ευχαριστώ τους συναδέλφους μου και 26 πρώτους υποψηφίους της Αλληλεγγύης για την εμπιστοσύνη τους και για τη δέσμευσή τους να συνεχίσουμε όλοι μαζί το έργο μας και τον αγώνα απέναντι στα προβλήματα της Κεντρικής Μακεδονίας, όπως επίσης και τους 10 εν ενεργεία Αντιπεριφερειάρχες και Περιφερειακούς Συμβούλους που αποχωρούν για τη Βουλή, την Ευρωβουλή, τοπικούς Δήμους και από τα κοινά, για τη μέχρι σήμερα εξαιρετική συνεργασία μας».