Με τα μέλη του ΔΣ της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Κεντρικής Μακεδονίας συναντήθηκε το πρωί ο Γιάννης Ιωαννίδης και στη συνέχεια παρέστη στην εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας τους, που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών.

Στην εκδήλωση απηύθυνε τον παρακάτω χαιρετισμό:

«Αγαπητοί πυροσβέστες εν ενεργεία και εν αποστρατεία σας ευχαριστώ θερμά για την πρόσκληση στην σημερινή σας εκδήλωση και νιώθω συγκινημένος που βρίσκομαι ανάμεσα σας..

Ανάμεσα σε ανθρώπους σας εσάς, που με αυταπάρνηση επιτελείτε το καθήκον σας και δίνετε καθημερινά τη μάχη σας για το κοινό καλό.

Σέβομαι τους αγώνες σας ,την προσφορά σας, την δύσκολη καθημερινότητα σας και την μάχη με τον κίνδυνο..

Οι πυροσβέστες του τόπου μας, είστε για εμάς μια σταθερή αξία και αυτό το έχετε αποδείξει με την δική σας προσφορά και τη δική σας συμμετοχή στα δύσκολα, γιατί εκεί σας καλεί το καθήκον να βρίσκεστε, στα δύσκολα… και να παλεύετε ώστε να αντιμετωπίσετε τις καταστάσεις..

Σέβομαι εσάς, τη στολή που τιμάτε και δηλώνω απερίφραστα πως δεν θα πάει χαμένος κανένας αγώνας σας..

Γνωρίζω και φυσικά και εσείς το ζείτε στην καθημερινή σας ζωή και στις οικογένειες σας, πως έχετε ταλαιπωρηθεί με μειώσεις μισθών και με θυσίες που κληθήκατε να κάνετε ,πάντα όμως με απώτερο σκοπό την σωτηρία της χώρας μας . Αυτές οι θυσίες να είστε βέβαιοι πως θα πιάσουν τόπο..

Θα βρίσκομαι δίπλα σας με κάθε τρόπο και με κάθε μέσο ώστε να σας αποδοθούν τα όσα αξίζετε..

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο, ότι ο Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε πως το ποσό που προκύπτει από το Πρωτογενές Πλεόνασμα θα δοθεί προς αποκατάσταση της αδικίας που υφίστανται οι ένστολοι. Η Πατρίδα μας στηριζόταν πάντα στη στολή και το ράσο».